Furt de curent, într-o comunitate fără acte de proprietate (VIDEO)

Furt de curent, într-o comunitate fără acte de proprietate (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

O nouă descindere în cartierul romilor din Podoleni, comuna Barcea, unde majoritatea oamenilor nu au acte de proprietate pe case și nici posibilitatea să se racordeze legal la rețeaua de electricitate, a avut loc zilele trecute.

Reprezentanții Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Galați, însoțiți de polițiști de la Ordine Publică, Criminalistică și de la Secția 3 Rurală, dublați de luptători ai trupelor speciale și jandarmi au luat la verificat zeci de locuințe, o parte dintre ele fiind depistate ca ilegal racordate la rețeaua de electricitate.

În total, au fost controlate 30 de case și legitimate 50 de persoane, în urma verificărilor rezultând comiterea a şase infracțiuni de furt de energie electrică, pentru care s-au întocmit trei dosare penale. "La trei dintre domiciliile controlate au fost identificate instalații electrice artizanale, respectiv derivații înaintea grupului de măsură, energia electrică consumată nefiind contorizată", a explicat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. Cât timp criminaliștii au verificat casele romilor din Podoleni, zona a fost împânzită și de echipajele rutiere, care nu au stat degeaba. În câteva ore, 16 șoferi au picat testul Codului Rutier, agenții aplicând, pentru diverse abateri pe drumurile publice, amenzi în valoare totală de peste 7.500 de lei.

Citit 1757 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iulie 2021 03:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.