Tabără de vară pentru 25 de copii

Tabără de vară pentru 25 de copii
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Joi, 22 iulie, în satul Fundeanu, din nordul judeţului Galaţi, s-a desfășurat o noua tabără de vară pentru 25 de copii din cadrul Asociației filantropice creștin-ortodoxă "Sfântul Vasile cel Mare" din Galați, aflăm de la părintele Rareş Bucur.
Ziua a început în Biserica "Sfântul Ierarh Nicolae" din localitatea Fundeanu, în curtea căreia se află Aşezământul multifuncţional, compus dintr-un muzeu, un centru social şi camera memorială a preotului martir Constantin Varlam, pe care copiii le-au vizitat.
După ce s-au relaxat şi s-au jucat în pădurea Fundeanu, copiii au luat masa la centrul social al parohiei, apoi au vizitat Mănăstirea Adam, Schitul Zimbru și biserica parohială din satul Bursucani, localitatea natală a Sfântului Cuvios Rafail.
Activitatea face parte din programul eparhial de tabere pentru copii și tineri, inițiat și organizat cu binecuvântarea Î.P.S. Casian, în cadrul căruia circa 2.000 de copii din diferite zone ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos beneficiază pe parcursul vacanței de vară de disponibilitatea, ospitalitatea, ocrotirea și dărnicia preoților, monahilor și monahiilor, precum și de sprijinul multor cadre didactice și al voluntarilor parohiali cooptați în acest demers important și atât de necesar.

Citit 855 ori Ultima modificare Luni, 26 Iulie 2021 13:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.