Adolescenții vor putea fi vaccinați cu Moderna

Adolescenții vor putea fi vaccinați cu Moderna
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că, din data de 2 august, se va putea vaccina în ţara noastră cu vaccin de la Moderna pentru grupa de vârstă 12 – 17 ani.

“Pe data de 23 iulie Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat extinderea indicaţiei de administrare a vaccinului de la compania Moderna pentru grupa de vârstă 12 – 17 ani. Ca atare, din 2 august în România se va putea vaccina cu vaccinul de la compania Moderna pentru această grupă de vârstă. În aceste zile se optimizează platforma naţională de programare, care să permită începând cu 1 august programarea celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul de la compania Moderna. Procedurile şi modalităţile de vaccinare sunt similare cu cele pentru populaţia de peste 18 ani. Practic, schema de vaccinare este nemodificată şi constă în două doze administrate la interval de 28 de zile”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă. 

El a precizat că pentru vaccinarea acestei grupe de vârstă este nevoie de acordul părinţilor sau al tutorelui legal. Vaccinarea va avea loc în centre unde există vaccin de la Moderna şi în cabinetele medicilor de familie.

Citit 799 ori Ultima modificare Marți, 27 Iulie 2021 23:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.