Ce îşi doresc spărgătorii de maşini

Ce îşi doresc spărgătorii de maşini
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 80 la sută dintre furturile din maşini – la oraş *

Majoritatea loviturilor – peste 70 la sută – se petrec noaptea, iar 80 la sută dintre furturile din maşini sunt sesizate în mediul urban.

Tot la oraşe se comit cu preponderentă şi furturile de componente din exteriorul autoturismului. 

Hoţii folosesc chei potrivite, sparg geamurile maşinii şi demontează diverse componente.

Hoţi de sigle

Iată cele mai des întâlnite prăzi: ştergătoare, oglinzi retrovizoare, capacele ornamentale pentru roţi, bandouri, antene tip taxi, firme luminoase tip taxi, plăcuţe de înmatriculare, sigle de pe capotă sau roţi de rezervă.

Din interiorul autoturismului hoţii sunt tentaţi în special de aparatele radio-CD, dar şi de bateriile tip acumulator, portofelul cu acte şi bani sau staţia de emisie-recepţie. 

Prejudecăţi

Majoritatea maşinilor sparte sunt Dacii vechi, restul fiind cu preponderenţă maşini germane, aparţinând diverselor mărci.

Asociind marca autoturismului cu tipul bunurilor vizate, putem constata că, în cazul mărcii Dacia, autorii sunt atraşi în special de obiecte din interiorul autoturismului, iar în cazul autoturismelor cu o valoare mai mare - de componente exterioare ale acestora.

La lumină

În scopul prevenirii unei neplăceri precum spargerea maşinii personale, este bine ca posesorii de autoturisme să aibă în vedere câteva reguli elementare de siguranţă.

Şi ne putem referi la dotarea maşinii cu sistem de alarmă sau parcarea ei în locuri amenajate sau bine iluminate.

Ca şi în cazul caselor, nu uitaţi să încuiaţi uşile şi evitaţi situaţia în care cheile sunt lăsate în contact, chiar şi pentru câteva minute.

Evitaţi să lăsaţi în maşină, la vedere, obiecte de valoare, documente, genţi.

Sesizaţi Poliţia în cel mai scurt timp posibil de la comiterea infracţiunii şi aveţi şanse să vă recuperaţi paguba.

Mie tot Casco mi-a montat sigla înapoi la Logan, dar nu se pune, că-i tot Dacie şi înseamnă că mi s-a făcut o onoare să fiu furată.

Citit 896 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.