Şoferii-kamikaze, scoşi de pe străzi

Şoferii-kamikaze, scoşi de pe străzi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Avem 38 de „rable pericol public” mai puţin *

Trei luni de pedeapsă

Timp de 90 de zile, patru gălăţeni vor plăti - mergând pe jos - pentru faptul că nu şi-au reparat la timpul potrivit rablele din dotare.

„Patru şoferi gălăţeni au rămas fără carnet pentru că maşinile conduse de ei prezentau defecţiuni deosebit de grave” – comisarul Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.

Alte 34 de certificate de înmatriculare au fost reţinute în judeţul nostru, în cadrul acţiunii din datele de 18 şi 19 mai.

„Certificatele au fost ridicate pentru defecţiuni la sistemul de iluminare, sau culoarea necorespunzătoare a caroseriei”.

„Au fost aplicate 86 de amenzi, în valoare totală de 23.100 lei”.

„Într-adevăr, cele mai multe maşini amendate în cadrul acestei acţiuni de depistare a autoturismelor care circulă având avarii la bord sunt Daciile vechi”, explică purtătorul de cuvânt al Rutierei.

Primejduirea vieţii celorlalţi participanţi la trafic

Sancţiunile pentru faptul că nu ne reparăm maşina cât încă mai putem, ne costă mai mult decât reţinerea certificatului de înmatriculare.

Comisarul Cojocaru: „Dacă sunt depistate defecţiuni la sistemul de frânare sau la mecanismul de direcţie - lucru care poate pune în primejdie viaţa celorlalţi participanţi la trafic - conducătorului auto i se reţine şi permisul pe o perioadă de 90 de zile”.

„În cadrul acţiunii de faţă, patru şoferi au fost în situaţia de a avea şi permisul, şi certificatul reţinute de poliţiştii rutieri”.

În situaţia în care unui şofer i-a fost reţinut certificatul de înmatriculare, acesta trebuie să facă dovada remedierii defecţiunilor pentru care a fost sancţionat.

„Conducătorul auto se prezintă la sediul Poliţiei Rutiere şi i se înapoiază certificatul de înmatriculare”,  spune reprezentantul instituţiei.

Citit 1174 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.