Părinţii din Italia

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Simpozion la Milano: Fundaţia „L’albero della vita” din Milano şi Comisia Europeană din Milano organizează astăzi simpozionul „Left Behind”, pe tema copiilor din judeţele Moldovei ai căror părinţi se află la muncă în Italia. 350.000 de copii din România sunt victime involuntare ale emigraţiei.

Simpozionul va avea ca tematică profilul familiei care părăseşte ţara şi cunoaşterea condiţiei de viaţă a familiilor româneşti emigrate în Italia.

Manifestarea va avea loc la Palazzo delle Steline, de la ora 9.45.

* Români la teatru în Washington: Peste 300 de români rezidenţi în zona metropolitană a capitalei americane au venit la întâlnirea cu actorii Teatrului Naţional din Bucureşti, Teatrului Nottara şi Teatrului de Stat din Focşani, care au susţinut un spectacol cu piesa „O noapte furtunoasă”, de I.L. Caragiale, în sala de spectacole a Bell Multicultural High School din Washington DC.

* „Căluşarii” şi „Ciuleandra”, în Spania: Cei de 50 de elevi de la clasele de 6 ani din Colegiul Public numărul 8 din Alcazar de San Juan vor studia, timp de o săptămână, diferite aspecte ale culturii româneşti. Activităţile fac parte din „Luna interculturală”.

Elevii învaţă despre România şi câteva dintre personalităţile istorice, vizionează filmuleţe cu peisaje, oraşe, monumente din România şi ascultă poveşti româneşti traduse în spaniolă.

Pentru părinţi se organizează un atelier de mâncare românească, la care participa şi micuţii, ca simpli privitori.

Iar pentru serbarea de sfârşit de an şcolar, cadrele didactice şi-au propus să-i înveţe pe copii să danseze pe scena „Căluşarii” şi „Ciuleandra”.

* „Locomotiva Jazz” la Seghedin: Sâmbătă, 29 mai, de la ora 19:00 la Grand Café Cinema din Seghedin ICR Budapesta efectuează o nouă cursă pe 2010 a Locomotivei Jazz, cu vagoane din România şi Ungaria.

* Super-depozit de produse româneşti: La Roma a fost inaugurat, la începutul lunii mai, cel mai mare depozit de produse alimentare româneşti de pe teritoriul Italiei şi probabil din Europa.

Depozitul, de câteva mii de metri pătraţi, este situat în zona Roma Est şi va furniza mărfuri pentru peste 400 de magazine patronate de români.

Patronul depozitului, Florin Simon, venit în Italia în 1996, a început afacerea în urmă cu 5 ani, a fost primul roman din Roma care a deschis un mic magazin de produse alimentare tradiţionale.

Ulterior, afacerea a crescut la cote la care băcăuanul în vârstă de 40 de ani nici nu visa.

Citit 622 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.