SC Gospodărire Urbană ticluiește o revoluție: Ne vom săpa singuri groapa!

SC Gospodărire Urbană ticluiește o revoluție: Ne vom săpa singuri groapa!
El este groparul bătrân care le-a deschis mintea colegilor mai tineri
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Iată de ce nu este bine să angajezi un ins supracalificat! Citește prea multe cărți, mai ales când nu trebuie, apoi schimbă cursul firescului. Așa s-a întâmplat și la o fostă regie locală din Galați.

Glume și nu prea

Anunțul de zilele trecute al șefului societății care face treaba murdară în municipiul Galați, conform căruia înhumările nu vor mai fi efectuate duminica "pentru respectarea drepturilor groparilor", ascunde mai mult decât o simplă modificare de calendar. Contribuabilii s-au arătat profund deranjați de măsura fostei regii autonome, Facebook-ul s-a umplut de glume de genul "îi vom ruga pe cei dragi să nu moară joia sau vinerea", însă chestiunea este amplă. Pagina de Pamflet a "Vieții libere" a folosit cazmaua și târnăcopul, nu pentru a-i face cuiva loc la "doi metri sub pământ", ci ca să ajungă la o concluzie șocantă: suntem în pragul unei revoluții cum n-a pupat istoria omenirii.

Viața privată a unora

Cele trei cimitire de care se îngrijește SC Gospodărire Urbană SRL, "Eternitatea", "Sf. Lazăr" și "Ştefan cel Mare", nu vor mai primi decedați nici sâmbăta. Vom vedea anunțul oficial peste o săptămână-două. Apoi și vinerea va fi tăiată cu două dungi roșii în programul groparilor, ca să fie weekend pentru toată lumea, iar din luna octombrie, după ce se culege la vie, și ziua de luni va deveni improprie înmormântării. "Au și cioclii, cum ni se spune, viața lor privată, iar dacă apare tulburelul, mai faci un sfârșit de săptămână cu de toate, care să țină până luni, când răsare soarele. Ce, noi n-avem voie să mergem la chefuri, în cluburi?", ne-a spus în șoaptă un angajat al societății.

De la Osho ni se trage?

Iar ritmul va avansa până când - să nu râdeți cu vată în nas, nu vă stă bine! - vom ajunge să ne săpăm singuri groapa. Ne-a spus printre dinți același salahor de la Gospodărire: "Băi tată, cum să vă zic? Au angajat recent la noi un bătrân care a citit la viața lui, care mai mereu are replici de la unul, Osho, parcă. Și ne-a spus ăsta, bă, cine sapă groapa altuia cade el în ea şi piatra se întoarce peste cel ce o prăvăleşte. Voi vreți să cădem în gropile făcute de mâinile noastre? E timpul unei revoluții, a zis el. Așa că s-a ajuns aici și se va merge până la capăt." Prin urmare, de prin 2021 vom ști când ni se va umple ceasul: vom primi o jumătate de zi în plus de trăit ca să ne aranjăm singuri, după pofta inimii, culcușul de veci.

Cioclu' mic!

Pamflet în versuri

UŞCHEALA!!! de Submarin Cosorescu

VORBEŞTE ROMÂNEŞTE, tipizato!

vorbeşte româneşte, sir moroi!

purtaţi înscrisuri englezeşti pe zdrenţe,

şi ochelari de sanchi, amândoi!

La circ e locul vostru, nu pe stradă,

nu în tramvai, nu în autobuz!

ce vă strâmbaţi de zor, ca măscăricii,

ca proasta şi ca prostu-n cucuruz!?

Sunteţi şucari ca sarsailă-n lemne,

gata de şucăr, gata de orice!

n-aveţi nici o păsare, nici o noimă!

bun simţ?... bun gust?... ole! ole! ole!

Purtaţi tâmpenii englezeşti pe zdrenţe,

şi ochelari de sanchi, amândoi!

gata, uşcheala! gata! hai, tuliţi-o,

că ŢARA ASTA NU E PENTRU VOI!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Ne vor iniția în tainele excavației

* Decizia de la Galați, unică în Uniunea Europeană, trebuie să fie îmbrățișată de Bruxelles: amprenta de carbon scade, doar se știe cât se plânge la mormântul unui om. Stratul de ozon al planetei va zâmbi.

* Până la ultimul capitol al revoluției plănuite de Gospodărire Urbană SRL, apropiații muribunzilor vor fi inițiați în tainele excavației. "Doar fătălăii se vor plânge că nu știu să sape o groapă. Ei vor săpa doar o gropiță, he, he, ca să fac o glumă. Deci, vom ține cursuri la finalul cărora orice gălățean va ști să sape o groapă corespunzătoare. Până la urmă, dacă tot te vei despărți pe veci de cineva drag, ce mare lucru e să-i și faci groapa? Durerea e că el nu va mai fi, nu că vei băga ca ursul ca să ai unde să-l înmormântezi", ne-a explicat un șef de sindicat al groparilor, expert în târnăcoape și freelancer în weekend.

* Zilele de duminică, dacă tot vor deveni libere de înhumări, vor putea fi folosite exclusiv pentru nunți. Soluția e oferită tot de sindicalistul freelancer, un hipster trecut de 50 de ani: "Duminica, dacă tot nu se va mai plânge prin cimitire, veți putea veni cu mireasa să faceți poze printre cruci. E iarbă verde, e funny! De ce să mergeți toți la Grădina Botanică? Veniți în cimitir, e creepy, dar se merită!"

Târnăcopa Del Mondo

De ce o firmă de apartament monitorizează presa?

Ne-am întrebat și zilele trecute de ce Primăria Galați monitorizează presa printr-o firmă de apartament. Contractul n-a mers pe la sala de fitness, de aceea este grăsuț: 13.000 de euro fără TVA. Răspunsul vine de la administratorul acestei firme: "Poate n-o să vă vină să credeți, dar societatea noastră de apartament va monitoriza și anunțurile imobiliare, vânzări-cumpărări de case și apartamente. De aceea suntem firmă de apartament. Și, vorba aceea, se mai și economisesc niște bani de la buget. Facem noi totul." Chiar nu mai e nimic de comentat.

Catherine Gazeta-Jones

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2753 ori Ultima modificare Luni, 30 August 2021 13:24