UPDATE Debut nefast pentru Oțelul în campionat

UPDATE Debut nefast pentru Oțelul în campionat
Lieștiul și-a luat revanșa
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

UPDATE. Meciul din prima etapă a Ligii a III-a de fotbal dintre Sporting și Oțelul a fost prilej de revanșă pentru lieșteni, după eșecul, scor 0-4, din "Cupa României".

Sporting și Oțelul au debutat în noua ediție de campionat cu o confruntare directă, după ce se întâlniseră în urmă cu aproape două săptămâni în turul secund din "Cupa României". Dacă atunci Oțelul a făcut scor, 4-0, de această dată lieștenii și-au luat revanșa, impunându-se cu 2-1.

După trei îngrângeri și trei egaluri, lieștenii au spart gheața, înregistrând prima victorie. În prima repriză, Oțelul a avut o bară între ocaziile construite la poarta gazdelor. Momentele decisive ale jocului: min. 14, lovitură liberă fructificată de Munchiu, de la circa 28 de metri, pentru 1-0 Sporting; 1-1 în minutul 57, după un henț în careu al lui Alexandru Stan, lovitura fiind transformată de Cisotti; scorul final a fost stabilit de fostul "oțelar" Stelian Cucu, tot din penalti, fault asupra lui Milea, 2-1 în minutul 70.

De menționat și faptul că în ultimele minute de joc a fost eliminat moldoveanul Demian de la Oțelul, după ce și-a lovit un adversar, la un corner.

Mulțumit de rezultat, președintele clubului lieștean Dorinel Matei a caracterizat astfel disputa: "Un meci interesant, important pentru ambele echipe, a fost oferit numerosului public un spectacol reușit. Deschis oricărui rezultat, succesul a surâs echipei noastre, care astfel obține prima victorie în fața colegilor din Galați. A fost un derbi tradițional, între jucători care au evoluat împreună în diferite perioade ale carierelor. Este foarte bine că am debutat cu un astfel de succes".

Echipa aliniată: A. Brăneț - Iancu, Voicu, Cucu, Maftei - Munchiu, Mihu, Milea, Stan - Țicămucă și Călin. Au mai intrat: Grigoraș, Bârlădeanu și Chiriac.

În runda viitoare, Lieștiul va juca, în deplasare, la CS Făurei.

Oțelul, start ratat

Gruparea roș-alb-albastră traversează momente dificile, mai ales că vine după o altă înfrângere greu de digerat: 0-1, în "Cupa României", contra rezervelor rivalei Dacia Unirea Brăila. Antrenorul Dorinel Munteanu l-a lăsat neinspirat pe Alin Nica pe bancă, cel mai bun "oțelar" din sezonul trecut, iar acest lucru s-a resimțit, prin lipsa acțiunilor periculoase în atac. Fundașii Sîrghi și Yabre au apelat mult prea des la mingi lungi, ce au putut fi ușor contracarate de apărarea lieștenilor, așa cum s-a întâmplat și la meciul cu Brăila.

Există o similitudine între startul actual de sezon și precedentul, când Oțelul a debutat tot cu un eșec neașteptat, scor 0-1, la CSM Rm. Sărat. În cele din urmă, gălățenii aveau să câștige seria și să meargă la baraj, acolo unde au cedat în fața Brăilei.

"Unsprezecele" de start al Oțelului: Uțiu - Rus, Sîrghi, Yabre, Niculae - Neagu, Jardan, Cireș - Demian, Cîrjan, Cisotti. Au mai intrat: Crîcimar, Nica și Vaștag.

În următoarea etapă, Oțelul va primi vizita celor de la Sportul Chiscani. (Gh. Arsenie și Florin Radu)


Victorie pentru Liești în fața Oțelului! * Debutul de campionat a adus și prima surpriză: Sporting Liești - Oțelul Galați 2-1, în prima rundă din seria a doua a celui de-al treilea eșalon.

Golurile au fost marcate de Munchiu și Cucu (penalti), respectiv Cisotti (penalti).

Vom reveni cu amănunte.

Citit 4479 ori Ultima modificare Duminică, 29 August 2021 13:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.