UPDATE S-a reluat furnizarea gazelor în Mazepa

UPDATE S-a reluat furnizarea gazelor în Mazepa
Foto-arhivă
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

UPDATE, 16,15. Distrigaz Sud Rețele a confirmat pentru ”Viața liberă” reluarea treptată a alimentării cu gaze naturale a celor circa 4.000 de consumatori afectați de avaria produsă de un terț în cursul serii de marți. Reluarea furnizării s-a produs începând cu ora 15,00, astăzi, 1 septembrie, așa cum Distrigaz Sud Rețele anunțase anterior.

Am încercat să aflăm de la Primăria Galați numele firmei care face lucrări în zonă. Nu l-am aflat, în schimb am primit următoarea declarație de presă: „Incidentul de pe strada Traian nr. 3 a avut loc în urma lucrărilor de forare necesare în cadrul expertizei tehnice comandate de municipalitate, lucrări realizate de o firmă specializată în domeniu. Expertiza este necesară pentru a afla cauza exactă a surpărilor din această zonă în urma ploilor abundente din luna iunie”.

*

„Agresiune” asupra rețelei de gaze din Galați. Alimentare sistată până la ora 15,00 * O avarie la rețeaua de gaze naturale produsă marți seara, de către o firmă ce executa săpături în zona Mazepa, a dus la sistarea alimentării pentru aproximativ 4.000 de abonați, consumatori casnici și agenți economici.

Conform unui comunicat remis de Biroul de presă al Distrigaz Sud Rețele, sistarea alimentării cu gaze a avut loc "în urma producerii unei agresiuni pe rețeaua de distribuție, în timpul unor săpături mecanizate efectuate de către un operator economic, pentru expertiză geotehnică pe strada Traian nr. 3, săpături care au perforat o conductă a rețelei de distribuție a gazelor naturale".

În consecință, Distrigaz Sud Rețele a luat măsura sistării alimentării cu gaze naturale, în data de 31 august, ora 19.00 pe străzile: Constantin Brâncoveanu, Roșiori, Armata Poporului, Traian, Romulus, Melodiei, Petru Rareș, Arhipelag, Alexandru Lăpușneanu, Marii Uniri, Brăilei, Instrucției, Sfântul Spiridon. Astfel, s-a sistat alimentarea cu gaze naturale pentru circa 4.000 de clienți casnici și non-casnici.

Echipele companiei sunt mobilizate în teren și fac demersurile necesare pentru a asigura remedierea avariei produse, astfel încât reluarea alimentării cu gaze naturale a clienților afectați să se facă astăzi, 1 septembrie, ora 15,00, anunță Distrigaz Sud Rețele.

După reluarea realimentării cu gaze naturale, în cazul în care clienții simt miros de gaze, sunt rugați să aerisească imediat încăperea, să nu provoace scântei, să nu acționeze întrerupătoarele electrice, să nu folosească aparatele electrocasnice și, dacă este posibil, să închidă robinetul de alimentare cu gaze naturale.

Citit 7584 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Septembrie 2021 16:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.