Zeci de șoferi și-au pierdut permisele în decurs de două ore

Zeci de șoferi și-au pierdut permisele în decurs de două ore
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

S-a întâmplat atât pe raza județului Galați cât și a celor patru județe vecine, Brăila, Vrancea, Vaslui și Tulcea, unde poliția rutieră a ieșit în stradă cu toate efectivele pentru a ”cerne” sita participanților la trafic care pun în pericol siguranța circulației.

Timp de două ore, echipajele au constatat că cea mai frecventă abatere vizează încălcarea regimului de viteză, 22 dintre cele 41 de permise de conducere reținute fiind ale unor șoferi care au călcat prea tare pedala de accelerație. Opt șoferi au rămas pietoni pentru că s-au urcat băuți la volan, tot atâția predând permisele deoarece au efectuat depășiri neregulamentare, cauze frecvente ale accidentelor grave produse pe șoselele din România. Alți doi șoferi au rămas fără carnet pentru că nu au acordat prioritate pietonilor aflați în traversare regulamentară, iar unul, pentru că nu a dat prioritate unui vehicul. În 30 de cazuri au fost retrase certificatele de înmatriculare ale mașinilor.

Polițiștii din cele cinci județe au aplicat, în total, 646 de amenzi, în valoare totală de 229.100 lei.

Un singur conducător auto are necazuri penale, lui fiindu-i întocmit dosar după ce a fost surprins conducând sub influența alcoolului.

Cei care vor să plece la drum zilele acestea, sunt avertizați că pot întâlni oriunde un echipaj de poliție, pentru că agenții rutieri vor fi prezenți pe drumurile din zonă și în zilele ce urmează. 


Citit 6688 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Septembrie 2021 15:10

3 comentarii

 • postat de Marius
  Duminică, 05 Septembrie 2021 22:06
  5.13.137.***
  Vrem sa vedem politia rutiera galateana, in strada, mai mult decat pana acum!
  Vrem sa o vedem protejandu-ne de infractori!
  Vrem sa ne simtim in siguranta!
  Vrem ca regulamentul circulatiei rutiere sa fie respectat de participantii la trafic si verificat de echipajele rutiere!
  Ei stiu foarte bine zonele in care se incalca des disciplina rutiera...De ce nu-i intalnim in oras sau impreuna cu echipajele de inspectie RAR!? Se vorbeste mult despre poluare...Se observa cu ochiul liber ca unele din autobuzele Transurb scot un nivel de noxe negre de la esapament, foarte nociv, la fel multe camioane, camioanele armatei, multe dintre autoturisme...esti sofer in spatele acestora si simti uleiul ars si vezi fumul negru care polueaza masiv!
  Acestea cum credeti ca trec inspectia ITP la RAR!?
  Ar trebui interzise deoarece ne fac mult rau! Credeti ca se ia vreo masura!?
  Nici unul dintre servicii, cel rutier sau serv. RAR, NU FUNCTIONEAZA corespunzator, in beneficiul cetateanului!
  Ei trebuie sa se schimbe, deasemenea si conducerile acestora. Se impune o noua optica in siguranta rutiera cu oameni profesionisti si nu angajati politic sau pe pile.
  De multe ori avem impresia ca politia rutiera intoarce privirea chiar cand ar trebui sa sanctioneze incalcarile de la regulamentul rutier! De multe ori ti se pare ca sunt prieteni cu infractorii...
  0
  4
  Raportează
 • postat de Elena
  Duminică, 05 Septembrie 2021 17:08
  95.76.59.***
  Sintetic - doua ore, cinci judete, sase sute de amenzi. Cum se spune in serialul roanesc - "bai esti nebun"? Pai acestea se puteau da in cinci minute din monitorizare camere doar intr-un judet. Lasati balta posturile caldute din birou si scoateti tot personalul politiilor in strada. Da politiilor (locala, rutiere, nationale, frontiere si a animalelor, daca este nevoie)! Pai in Galati nu se poate dormi la sfarsit de saptamana, inclusiv ultimile doua zile din cauza boxelor date la maxim in zona centrala, pentru promovarea festivalurilor de vanzare a mancarilor stradale (dificil de verificat calitativ de dsv in weekend) si altor evenimente marcate cu focuri de artificii marlanesti. Scoateti festivalurile si nuntile in afara oraselor. Asta cer si clujenii la Cluj. Si cei din alte orase pacaliti de edili cu ciurucuri de spectacole si targuri si buzoienii si constantenii Asta vor si galatenii.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Un șofer
  Sâmbătă, 04 Septembrie 2021 18:04
  5.13.150.***
  Daaa, fac exces de zel o zi, ard pe cine le pică, fără vreun avertisment (dacă e cazul) iar apoi un an de zile nu mai vezi un polițai pe stradă. De altfel peste tot sunt mașini "parcate" pe unde are chef șoferul, jumate dintre mașini de încadrează aiurea la semafor, să-ți ia fața, nu dau prioritate etc. Dar pe aceștia nu-i vede nimeni.
  0
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.