Zeci de șoferi și-au pierdut permisele în decurs de două ore

Zeci de șoferi și-au pierdut permisele în decurs de două ore
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

S-a întâmplat atât pe raza județului Galați cât și a celor patru județe vecine, Brăila, Vrancea, Vaslui și Tulcea, unde poliția rutieră a ieșit în stradă cu toate efectivele pentru a ”cerne” sita participanților la trafic care pun în pericol siguranța circulației.

Timp de două ore, echipajele au constatat că cea mai frecventă abatere vizează încălcarea regimului de viteză, 22 dintre cele 41 de permise de conducere reținute fiind ale unor șoferi care au călcat prea tare pedala de accelerație. Opt șoferi au rămas pietoni pentru că s-au urcat băuți la volan, tot atâția predând permisele deoarece au efectuat depășiri neregulamentare, cauze frecvente ale accidentelor grave produse pe șoselele din România. Alți doi șoferi au rămas fără carnet pentru că nu au acordat prioritate pietonilor aflați în traversare regulamentară, iar unul, pentru că nu a dat prioritate unui vehicul. În 30 de cazuri au fost retrase certificatele de înmatriculare ale mașinilor.

Polițiștii din cele cinci județe au aplicat, în total, 646 de amenzi, în valoare totală de 229.100 lei.

Un singur conducător auto are necazuri penale, lui fiindu-i întocmit dosar după ce a fost surprins conducând sub influența alcoolului.

Cei care vor să plece la drum zilele acestea, sunt avertizați că pot întâlni oriunde un echipaj de poliție, pentru că agenții rutieri vor fi prezenți pe drumurile din zonă și în zilele ce urmează. 

Citit 6892 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Septembrie 2021 15:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.