A încetat din viață Ivan Patzaichin

A încetat din viață Ivan Patzaichin
Sursa foto: digisport.ro/Facebook @Ivan Patzaichin
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi din istoria României, a încetat din viață duminică, 5 septembrie 2021, la vârsta de 71 de ani.

De trei luni, fostul mare sportiv era internat la Spitalul „Elias”, după ce a fost diagnosticat cu o boală incurabilă. Starea lui se agravase în ultima lună, potrivit gsp.ro.

Ivan Patzaichin era cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, unde a câștigat medalii la edițiile din 1968, 1972, 1980 și 1984.

CITEȘTE ȘI interviul cu Ivan Patzaichin: "Se pot face şi lucruri bune în România"

Patzaichin a intrat în istoria sportului mondial drept ”Campionul cu pagaia ruptă”. În 1972, la Jocurile Olimpice de la Munchen, într-o serie de calificări, lui Ivan Patzaichin i se rupe pagaia. Regulamentul preciza că dacă pagaia se rupe în primii 25 de metri, atunci se reia cursa, dar cursa nu s-a oprit. Ivan Patzaichin a uimit pe toată lumea, vâslind cu ciotul rămas și terminând cursa în aplauzele tuturor celor prezenți [digisport.ro]

Ivan Patzaichin a fost declarat Sportivul Secolului XX de către Federaţia Internaţională de Kaiac-Canoe.

Celebrul Ivan Patzaichin a iniţiat și o campanie naţională de promovare a patrimoniului naţional, "Descoperă Rowmania - România naturală văzută din barcă", proiectul asociaţiei care îi poartă numele urmărind descoperirea României naturale, prin promovarea mişcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii era să reapropie oamenii de natură şi să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca şi ca activitate vâslitul.

CITEȘTE ȘI interviul cu Ivan Patzaichin: “Şansa mea în viaţă era să devin pescar”

Citit 3924 ori Ultima modificare Marți, 07 Septembrie 2021 13:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.