Ansambluri folclorice de renume la Festivalul „Doina Covurluiului”

Ansambluri folclorice de renume la Festivalul „Doina Covurluiului”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Consiliul Județean Galați organizează, prin Centrul Cultural "Dunărea de Jos", Festivalul de Folclor "Doina Covurluiului", eveniment ce reunește ansambluri folclorice de renume din țară și din Republica Moldova. Festivalul va debuta miercuri, 15 septembrie, de la ora 18,00, cu un concert aniversar "Ansamblul Folcloric "Doina Covurluiului" - 20 de ani de existență și performanță artistică", cu invitați de marcă, Doinița și Ionut Dolănescu, și cunoscutul coregraf Marin Barbu.

Zilele de festival vor aduce pe scena de pe esplanada Casei de Cultură, până pe 17 septembrie, cele mai cunoscute ansambluri profesioniste din țară: Ansamblul Folcloric "Maria Tănase" Craiova, Ansamblul Artistic "Ciprian Porumbescu" Suceava, Ansamblul Artistic "Porolissum" Zalău, Ansamblul Artistic "Constantin Arvinte" Iași, Ansamblul de Cântece și Dansuri Populare "Moștenitorii" Nisporeni, Republica Moldova, Ansamblul Artistic "Baladele Deltei" Tulcea, Ansamblul Folcloric "Țara Vrancei" Focșani și Ansamblul Folcloric "Doina Covurluiului" Galați.

Vor fi prezenți pe scena festivalului și interpreți cu nume de rezonanță în folclorul românesc: Niculina Stoican, Mariana Ionescu Căpitănescu, Constantin Enceanu, Liliana Popa și Marius Măgureanu.

Gălățenii sunt așteptați în zilele de festival, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, de la ora 18,00, la un maraton de folclor autentic românesc.

Accesul va fi gratuit, iar desfășurarea evenimentului se va face cu respectarea normelor sanitare impuse de starea de alertă.

Citit 1895 ori Ultima modificare Joi, 16 Septembrie 2021 01:25

3 comentarii

 • postat de Adrian
  Joi, 16 Septembrie 2021 11:41
  86.124.127.***
  Ăști sunt duși rău cu capul. In plină pandemie asta mai lipsea. Cine va răspunde pentru cei ce vor ajunge la ATI, mai ales că orașul e plin de anti vacciniști!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Nea Luce
  Joi, 16 Septembrie 2021 09:47
  86.124.204.***
  ..Nici eu nu am nimic impotriva, dar sa cante pe malul celalat al Dunarii ( printre salcii, pet-uri si gunoaie ), pentru ca si pe malul stang se afla un cartier cu oameni {unii chiar mai batrani si mai bolnavi decat in cartierul domnului suparat )...Si in plus... Locatia a fost demult revendicata de catre alde' "cracanel" - motoretistul vesnic treaz, care bantuie viteaz faleza (la deal si-n vale) de se-aude pana-n ...sediul militiei locale....Oare...Care ???
  0
  1
  Raportează
 • postat de Cetăţean
  Marți, 14 Septembrie 2021 19:38
  92.83.34.***
  IAR NU O SA MA ODIHNESC... NU AM NIMICA IMPOTRIVA, DAR, SA MEARGA SA CANTE PE MALUL DUNARII. Este un cartier cu oameni bolnavi, in varsta, vor liniste, nu muzica.
  10
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.