Se caută voluntari pentru o acțiune de colectare a deșeurilor organizată la Galați de „Let's do it, Romania!”

Se caută voluntari pentru o acțiune de colectare a deșeurilor organizată la Galați de „Let's do it, Romania!”
Imagine din cadrul unui eveniment similar organizat, în trecut, de „Let`s do it, Romania!”, la Galați
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Gunoaiele aruncate la voia întâmplării reprezintă încă o practică obișnuită în municipiul Galați și în împrejurimile acestuia. Fie că vorbim de străzi, trotuare, grădini, parcuri sau de alte spații verzi, deșeurile lăsate în alte locuri decât cele special amenajate poluează mediul și urâțesc spațiul pe care cu toții îl împărțim. Din nefericire, serviciul public de salubritate nu dispune de suficienți oameni pentru a face față acestui fenomen, motiv pentru care implicarea societății civile și a voluntarilor este cât se poate de importantă și în acest caz.  

O acțiune de colectare a deșeurilor va avea loc sâmbătă, 18 septembrie, în zona aflată în imediata apropiere a autogării din Bariera Traian, dar și pe malul lacului Brateș. Evenimentul este organizat de Anca-Aurora Chiosea, coordonatorul județean al ”Let's do it, Romania!”, în parteneriat cu Primăria Galați și cu Serviciul Public Ecosal Galați.

Astfel, în cazul în care doriți să fiți voluntari în cadrul acestei acțiuni, sunteți așteptați sâmbătă dimineață lângă autogara din Bariera Traian. ”Între 9,00 și 10,00 vor avea loc înregistrarea și echiparea voluntarilor, iar între 10,00 și 13,00 se va desfășura acțiunea propriu-zisă de colectare a deșeurilor de către voluntari. Apoi, până la 14,00, sacii cu deșeurile colectate vor fi ridicați și transportați de către echipe ale Ecosal. Voluntarii sunt rugați să aibă asupra lor măști medicale și dezinfectanți. Materialele necesare pentru colectarea deșeurilor, adică saci menajeri și mănuși, sunt asigurate de Ecosal. Vă așteptăm să facem împreună un oraș mai curat”, a spus Anca Chiosea, organizatoarea evenimentului.

Pentru mai multe informații despre acțiune, o puteți contacta pe organizatoare la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la numărul de telefon 0751013530.

Citit 6838 ori Ultima modificare Vineri, 17 Septembrie 2021 02:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.