Se caută voluntari pentru o acțiune de colectare a deșeurilor organizată la Galați de „Let's do it, Romania!”

Se caută voluntari pentru o acțiune de colectare a deșeurilor organizată la Galați de „Let's do it, Romania!”
Imagine din cadrul unui eveniment similar organizat, în trecut, de „Let`s do it, Romania!”, la Galați
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Gunoaiele aruncate la voia întâmplării reprezintă încă o practică obișnuită în municipiul Galați și în împrejurimile acestuia. Fie că vorbim de străzi, trotuare, grădini, parcuri sau de alte spații verzi, deșeurile lăsate în alte locuri decât cele special amenajate poluează mediul și urâțesc spațiul pe care cu toții îl împărțim. Din nefericire, serviciul public de salubritate nu dispune de suficienți oameni pentru a face față acestui fenomen, motiv pentru care implicarea societății civile și a voluntarilor este cât se poate de importantă și în acest caz.  

O acțiune de colectare a deșeurilor va avea loc sâmbătă, 18 septembrie, în zona aflată în imediata apropiere a autogării din Bariera Traian, dar și pe malul lacului Brateș. Evenimentul este organizat de Anca-Aurora Chiosea, coordonatorul județean al ”Let's do it, Romania!”, în parteneriat cu Primăria Galați și cu Serviciul Public Ecosal Galați.

Astfel, în cazul în care doriți să fiți voluntari în cadrul acestei acțiuni, sunteți așteptați sâmbătă dimineață lângă autogara din Bariera Traian. ”Între 9,00 și 10,00 vor avea loc înregistrarea și echiparea voluntarilor, iar între 10,00 și 13,00 se va desfășura acțiunea propriu-zisă de colectare a deșeurilor de către voluntari. Apoi, până la 14,00, sacii cu deșeurile colectate vor fi ridicați și transportați de către echipe ale Ecosal. Voluntarii sunt rugați să aibă asupra lor măști medicale și dezinfectanți. Materialele necesare pentru colectarea deșeurilor, adică saci menajeri și mănuși, sunt asigurate de Ecosal. Vă așteptăm să facem împreună un oraș mai curat”, a spus Anca Chiosea, organizatoarea evenimentului.

Pentru mai multe informații despre acțiune, o puteți contacta pe organizatoare la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la numărul de telefon 0751013530.

Citit 6541 ori Ultima modificare Vineri, 17 Septembrie 2021 02:19

4 comentarii

 • postat de ecologist
  Vineri, 17 Septembrie 2021 01:21
  89.137.225.***
  Trebuie urgent o actiune de ecologizare pe malul tulcean al Dunarii in zona plaja Cocuta.
  1
  2
  Raportează
 • postat de Voluntar începător
  Joi, 16 Septembrie 2021 22:53
  93.122.251.***
  Vin și eu, sper să ajung până sâmbătă la Galați, nu știu unde-i autogara din bariera Traian, dar o găsesc eu! ?
  4
  3
  Raportează
 • postat de Ecologistul X
  Joi, 16 Septembrie 2021 16:38
  81.12.149.***
  Chemati-i pe cei de la Politia Locala care trec pe langa gunoaie fara sa ia nicio masura, pe cei cu venitul minim garantat de la Primarie, pe cei care trebuie sa presteze in folosul comunitatii, pe toti aurolacii din Galati si pe cei care sunt niste trantori si nu vor sa munceasca!
  Normal ar fi ca orice angajator sa puna conditia prestarii de activitati de voluntariat intr-un anumit domeniu, inainte de a angaja pe cineva, asa cum se procedeaza in tarile civilizate!
  2
  14
  Raportează
 • postat de Nea Luce
  Joi, 16 Septembrie 2021 14:01
  86.124.204.***
  ...O actiune superba ! O vara intreaga "primatele" au aruncat "coji de banane" in tarc...acum cautam oameni de serviciu ( de preferat pro-bono ) care sa le faca curat "in perimetru".... Sincer, ma mai gandesc daca particip, dar....cu siguranta as participa la o activitate de genul " sa colectam cate un sac (macar) de gunoi, lasat de catre un cocalar/a , pe holul blocului, la usa de intrare a apartamentului...asta numai daca se alatura la eveniment si domn' premare ( sa ne traiti..la mai mare) ..
  1
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.