UPDATE: OMV Petrom, jefuită de angajați și agenții de pază. Patru suspecți au fost arestați

UPDATE: OMV Petrom, jefuită de angajați și agenții de pază. Patru suspecți au fost arestați
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

UPDATE 23 septembrie 2021: Cei patru suspecți reținuți au fost prezentați Judecătoriei Tecuci, care a decis emiterea mandatelor de arestare pe numele lor. Bărbații, cercetați pentru furt calificat în formă continuată, își vor petrece următoarele 30 de zile în arestul Poliției.

--------------------------------------------------------------------------------------

Unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piața exploatării petroliere, OMV Petrom, este în aceste zile în centrul unei anchete care îi vizează pe mai mulți angajați ai companiei, dar şi pe unii agenți care ar fi trebuit să asigure securitatea obiectivelor. Scandalul cu conotații penale a izbucnit la capătul a aproape trei ani de "muncă" din partea celor vizați de furt calificat în formă continuată, ocupație care se ridicase la rang de fenomen, denunțat  în cele din urmă de reprezentanții companiei.

Astfel, potrivit datelor care au fost făcute publice de Poliția Galați, mai mulți angajați de la Petrom și agenți de pază au pus umărul la crearea unei rețele prin care sustrăgeau gazolină, pe care o vindeau ulterior. Pentru a proba furturile, polițiștii au organizat un flagrant pe 21 septembrie, ocazie cu care au surprins un furt de 350 de litri de combustibil. Simultan, alte echipe de polițiști de la Investigații Criminale, Arme, Criminalistică și Acțiuni Speciale, din Galați și Vrancea, au descins în nouă locații, locuinţe ale persoanelor suspecte. Găsirea unei cantități impresionante de gazolină, furată de la Petrom, a dus la reținerea inițială a nouă persoane. Patru au rămas în custodia poliției după audieri.

"Activitățile au fost desfășurate în mediul rural, pe raza localităților Munteni, Buciumeni, Țepu și Matca din județul Galați și Homocea din județul Vrancea. În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, a fost identificată cantitatea de aproximativ 6,5 tone de combustibil petrolier", precizează ag. şef principal Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Cei patru bărbaţi reţinuţi pe bază de ordonanţă au vârste de 52, 55, 57 şi, respectiv, 62 de ani. Ei vor fi prezentaţi Judecătoriei Tecuci cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat, ceilalţi cinci fiind cercetaţi în stare de libertate.

Citit 6147 ori Ultima modificare Joi, 23 Septembrie 2021 11:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.