Salvarea unei adolescente

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Asociaţia Inginerilor din Canada: Toţi inginerii români stabiliţi în oraşele de la sud de Toronto (Kitchener, Waterloo, Cambridge, Guelph, London, Chattam, Hamilton, Burlington şi altele) sunt invitaţi duminică, 13 iunie, la ora 12:00, la o adunare festivă la Conestoga College, Kitchener, cu prilejul deschiderii primei filiale a Asociaţiei Inginerilor Români din Canada, AREC, în sudul provinciei.

* Clubul Academic Român din Belgia: Românii din Belgia se reunesc miercuri, 16 iunie, ora 16:30, la Universitatea KENT din Bruxelles,  pentru lansarea oficiala a Clubului Academic Român din Belgia.

* Balkan Party: Stagiarii de la DG Extindere, Comisia Europeană, organizează pe 4 iunie, la barul El Barrio din Bruxelles, o petrecere cu tematică şi muzică din Balcani.

* Un fotograf român va expune în Cuenca: Fotograful român Nicu Ilfoveanu participă în perioada 11 iunie - 25 iulie, în municipiul spaniol Cuenca, la Festivalul Internaţional de Fotografie „PHOTOESPAÑA”. ICR din Madrid va prezenta la Şcoala de Arte „José María Cruz Novillo” o serie de lucrări ale lui Nicu Ilfoveanu, sub genericul „Steampunk Autochrome”.

Este o expoziţie alcătuită din peisaje urbane, pentru realizarea cărora artistul a reuşit combinarea tehnicilor moderne cu cele tradiţionale, utilizând aşa numita  „box camera”, unul dintre primele aparate de fotografiat.

* Sprijin din diaspora: Un caz  medical ce părea fără ieşire coagulează comunitatea românescă din Boston în jurul adolescentei Andrea Nemethi din Carei, judeţul Satu Mare.

Diagnosticată acum 8 ani cu o tumoare la ochiul drept, Andreei nu i s-au dat multe şanse de a trăi. Pe 25 mai, anul acesta, Andrea a fost operată la unul din cele mai bune spitale din America - Mass Eye and Ear, Boston şi are mari şanse de recuperare.

Complicata operaţie se face cu sprijinul financiar al filantropului Ray Tye şi al comunităţii româneşti din jurul Bostonului, care a reuşit să găsească resurse pentru a-i acorda tinerei o şansă…

* Florin Piersic Jr., la Montreal: Asociaţia ROCADE lansează un proiect pe termen mai lung, intitulat Turneele Teatrului Metropolis în Canada, care va debuta la Montréal, pe 11 iunie, ora 20.00, la sala Pavillon de l’Entrepôt, cu piesa „Zaruri şi cărţi”, cu Florin Piersic Jr. în distribuţie.

* Expoziţie de vinuri româneşti la Shanghai: În spaţiile Pavilionului României la Expoziţia Mondială 2010, Shanghai, se desfăşoară, în perioada 28 mai - 3 iunie, o expoziţie de vinuri româneşti.

Citit 684 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.