"Schimbă PET-ul cu biletul", și în Galați

"Schimbă PET-ul cu biletul", și în Galați
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Locuitorii orașului Galați vor putea circula cu transportul public plătind la schimb cu PET-uri și doze de aluminiu, în cadrul Caravanei "Schimbă PET-ul cu biletul", o inițiativă inedită, dezvoltată pentru prima dată în România de Act for Tomorrow și Kaufland România, în contextul programului "Vinerea Verde", lansat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Inițiatorii acestei campanii, care a cunoscut un real succes în Constanța și Craiova, au decis să o extindă în această toamnă și în alte orașe din România. În Galați, campania se va realiza pe 15 octombrie, în intervalul orar 8,00-16,00, în toate parcările magazinelor Kaufland din Galați.

Cei dornici să participe trebuie să aibă la ei cinci deșeuri (PET-uri, doze de aluminiu, sticlă) și să le introducă în aparatele automate de colectare Tomra, puse la dispoziție de Kaufland România. În urma acestui proces, pentru cei ce au colectat deșeurile separat, automatele vor elibera un cupon în baza căruia se poate primi biletul pentru mijloace de transport în comun, valabil pe două călătorii, de la voluntarii prezenți la fiecare punct de colectare.

Aparatele de colectare Tomra vor fi amplasate la Kaufland Țiglina 4 (str. Brăilei 144), Kaufland Micro 40 (str. Henri Coandă 7) și Kaufland Micro 21 (str. Victor Vâlcovici 20).

Campania se va desfășura în Iași, Timișoara, Buzău, Galați și încă un oraș-surpriză, care va fi ales în baza propunerilor venite din partea publicului, în perioada 24.09-15.10, iar mecanismul de funcționare poate fi regăsit pe platformele de Facebook și Instagram ale Asociației Act for Tomorrow.

Costul biletelor este suportat integral de către principalul partener privat al acestei campanii - Kaufland România. Toate PET-urile colectate în cadrul campaniei vor fi transmise către fabricile de reciclare, unde vor fi transformate în noi resurse.

Citit 7323 ori Ultima modificare Joi, 30 Septembrie 2021 02:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.