"Schimbă PET-ul cu biletul", și în Galați

"Schimbă PET-ul cu biletul", și în Galați
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Locuitorii orașului Galați vor putea circula cu transportul public plătind la schimb cu PET-uri și doze de aluminiu, în cadrul Caravanei "Schimbă PET-ul cu biletul", o inițiativă inedită, dezvoltată pentru prima dată în România de Act for Tomorrow și Kaufland România, în contextul programului "Vinerea Verde", lansat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Inițiatorii acestei campanii, care a cunoscut un real succes în Constanța și Craiova, au decis să o extindă în această toamnă și în alte orașe din România. În Galați, campania se va realiza pe 15 octombrie, în intervalul orar 8,00-16,00, în toate parcările magazinelor Kaufland din Galați.
Cei dornici să participe trebuie să aibă la ei cinci deșeuri (PET-uri, doze de aluminiu, sticlă) și să le introducă în aparatele automate de colectare Tomra, puse la dispoziție de Kaufland România. În urma acestui proces, pentru cei ce au colectat deșeurile separat, automatele vor elibera un cupon în baza căruia se poate primi biletul pentru mijloace de transport în comun, valabil pe două călătorii, de la voluntarii prezenți la fiecare punct de colectare.
Aparatele de colectare Tomra vor fi amplasate la Kaufland Țiglina 4 (str. Brăilei 144), Kaufland Micro 40 (str. Henri Coandă 7) și Kaufland Micro 21 (str. Victor Vâlcovici 20).
Campania se va desfășura în Iași, Timișoara, Buzău, Galați și încă un oraș-surpriză, care va fi ales în baza propunerilor venite din partea publicului, în perioada 24.09-15.10, iar mecanismul de funcționare poate fi regăsit pe platformele de Facebook și Instagram ale Asociației Act for Tomorrow.
Costul biletelor este suportat integral de către principalul partener privat al acestei campanii - Kaufland România. Toate PET-urile colectate în cadrul campaniei vor fi transmise către fabricile de reciclare, unde vor fi transformate în noi resurse.

Citit 6311 ori Ultima modificare Joi, 30 Septembrie 2021 02:04

2 comentarii

 • Marți, 28 Septembrie 2021 16:29
  89.144.198.***
  Eu susțin că aceste lanțuri de supermarketuri, să găsească o soluție, ca aceste aparate, să fie instalate în interior cu program zilnic. Așa este în UE. Și cu plată, pe bon. Unde la casă, îți returnează valoarea.
  1
  11
  Raportează
 • postat de Adrian
  Marți, 28 Septembrie 2021 12:32
  89.39.81.***
  Dacă aș putea să arunc selectiv peturile pe care le strang ar fi și mai bine...platim scump energie verde dar nu putem aduna selectiv gunoiul și tăiem padurile in ritm galopant sigur vom salva planeta...
  1
  6
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro