Primăria, la un pas de a deveni proprietar unic al Palatului Gheorghiu

Primăria, la un pas de a deveni proprietar unic al Palatului Gheorghiu
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a pus în executare hotărârea instanţei de judecată prin care a fost găsită bună de plată pentru Palatul "Gheorghiu", ruina de pe strada Domnească nr. 24. Reamintim, municipalitatea a pierdut definitiv procesul cu Bogdan Iacob, proprietarul unei locuinţe din acest imobil, pe care tot Primăria i-a vândut-o şi din care apoi l-a evacuat, motiv pentru care acesta a deschis proces de revendicare imobiliară. Judecătorii au decis că Primăria trebuie să îi plătească despăgubiri şi cheltuielile de judecată, ceea ce a şi făcut. Concret, după cum ne-a informat Biroul de Presă al administraţiei locale, au fost deja virate sumele de bani: 55.250 de euro, reprezentând despăgubiri, şi, respectiv, 7.252,26 de lei. Plata fiind făcută, a mai rămas doar de semnat procesul-verbal de predare-primire a bunului. Odată îndeplinită această procedură, Primăria va deveni unicul proprietar al acestui imobil de patrimoniu şi va trebui să găsească soluţii de finanţare pentru a-l salva, înainte de a fi prea târziu.

Citit 4767 ori Ultima modificare Joi, 07 Octombrie 2021 00:28

2 comentarii

 • postat de Katia
  Joi, 07 Octombrie 2021 21:32
  95.77.107.***
  Pamflet - De ce acest asa zis palat nu este daramat si in locul lui sa se construiasca o parcare multietajata cu fatada in stilul fostului palat.
  Mi-a placut formularea cuiva … cu munca pe branci, pentru edificarea casei.
  Pai ori atunci, ori acum in zona au existat aceiasi oameni, care au furat si deturnat pe branci ca si manglitorii, pestii si evazionistii de astazi, care cer sa nu fie anchetati/amnistiati de ANAF despre cum au facut primul million de Dolari/Euro.
  Pentru a edifica o asemena cladire poate fi necesara munca pe branci a mai multor generatii.
  Apoi dintr-un comentariu au fost omise anumite etape. Pe vremea acelor comunisti, localul « Universitatii« era administrat probabil de societatea Regal, iar administratorii, capitalisti sub acoperire, au facut bani negri destui, ca nu se inventasera casele de marcat conectate la ANAF, iar predecesorii angajati ai ANAF-ului de astazi ca si politistii economici, serveau si ei ciorba de burta pe acolo (si nu numai) ! Iar dupa ’90, spatiul a fost preluat si jecmanit. Spatiile cu destinatie locuinta nu mai pomenim cum au fost repartizate si mai ales verificata folosirea acestora.
  Iar acum se cere renationalizare refacere pe bani comunitari, dupa care apare vreun mostenitor, sau casa de avocati (cu conexiuni in zona justitiilor romano-balcanice aflate in slujba culorii banului), de printr-o tara democratica, care in baza unor acte mai mult sau mai putin originale (precum certificatele europene de vaccinare false), va solicita retrocedarea in natura sau bani, ca doar de la stat poti fura, ca datoria este publica, si rumanii platesc, daca au vrut democratie originala (anarhie mafiota) !
  7
  3
  Raportează
 • postat de Terente...de la Galati
  Joi, 07 Octombrie 2021 13:06
  86.34.180.***
  Statul roman s-a folosit de intreaga zestre imobiliara romaneasca odata cu anii 50, dupa cum l-a taiat capul. A gonit proprietarii de drept si a populat imobilele mai putin fastuoase cu saracimea tarii de dupa razboi.
  Cladirile impunatoare , insa, le-au facut cu ochiul marimilor locale din anii de comunism. Asa ca le-au transformat in sedii de partid PCR, sedii de sindicat, fel de fel de case de odihna pt. oamenii muncii(sanchi !), sedii ale organizatiilor locale, judetene, raionale, regionale, spitale, crese, gradinite, policlinici, sanatorii etc. Acel stat roman, nu a dat un ban pe aceasta avere enorma. Doar a profitat de pe urma a milioane de oameni care au muncit pe branci sa-si construiasca un camin.
  Asa s-a intamplat si cu acest imobil. Imi aduc aminte de anii, in care acolo functiona "Restaurantul Universitatii". Mereu plin, mereu cu atmosfera specifica dintr-o cladire veche, avand aerul unui spatiu intim , relaxant, unde veneau oameni diferiti de cei ce consumau la Olimpic, Dunarea sau Turist si "Distrugatoru".
  Si se faceau bani. Comunistii au facut bani la greu cu acest imobil; dar cladirea a inceput sa se degradeze, iar investitii in consolidare, ioc.
  Nu erau bani pt. aceste cladiri pe care s-a sprijinit statul hot, roman, zeci de ani.
  Statul astazi, este obligat sa vindece ranile trecutului. Indiferent cui apartine, aceasta cladire a fost exploatata de statul roman.
  Primaria Galati, ca persoana juridica apartine statului roman. Prin urmare, are obligatia sa redea locuitorilor din Galati, aceasta impozanta si remarcabila cladire exact la conditia in care a fost nationalizata. Nu mai pomeniti de costuri: aceasta cladire merita toti banii.
  Gasiti modalitatea economica prin care sa reintroduceti functionalitatea ei...
  Galatiul va avea de castigat, iar oamenii va vor felicita!
  2
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.