Călăreţ şi cal doborâţi de Dacie

Călăreţ şi cal doborâţi de Dacie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu este o ştire din Vestul Sălbatic, dar Don Quijote călare pe Rocinante s-a reîntrupat luni, la Drăguşeni, în cel mai ciudat accident rutier al anului.

Nu era moped, scuter, bicicletă, motoretă sau motocicletă, ci direct vehicul pe patru picioare mobile. „Într-adevăr, este o premieră pentru Poliţia Rutieră”, ne-a asigurat şi comisarul Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.

„Viorel Trandafir, în vârstă de 18 ani, din Drăguşeni, galopa liniştit pe un drum comunal neasfaltat din comună. La un moment-dat, Dacia 1310, VS 04 CSL, care rula în faţa sa, condusă de vasluianul George Pospoi, de 57 de ani, a vrut să întoarcă, fără însă ca şoferul să se asigure în prealabil”.

Puncte-bonus pentru cal

Dramatic, dar coliziunea dintre cal, călăreţ şi Dacie nu a mai putut fi evitată. Dezorientat precum statuile ecvestre cu Mihai Viteazul proclamând Unirea, Viorel a căzut din şa.

Mai nărăvaşă decât bidiviul, maşina a fost cea greu de stăpânit: „Vinovat este şoferul, pentru neacordarea priorităţii, dar, din fericire, rănile tânărului sunt uşoare”, ne asigură comisarul.

Deşi eram convinşi că noi, şoferii, avem nevoie de revederea regulamentului rutier, nu ne aşteptam ca tocmai „piloţii” de cai şi bidivii lor să ne dea o lecţie. Era orientat Richard al III-lea că nu cerea o Dacie.

Citit 2006 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.