De luni, mai multe autobuze şi controale referitoare la purtarea măştii

De luni, mai multe autobuze şi controale referitoare la purtarea măştii
Mijloace de transport suplimentare şi controale privind purtarea măştii de protecţie. Măsuri dispuse de Comitetul Local pentru Situații de Urgență
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Începând de luni, 18 octombrie 2021, în intervalele orare 6,00 – 9,00 și 15,00 -18,00 se vor suplimenta traseele 102, 11 și 28 cu câte două mijloace de transport și traseul 105 cu un mijloc de transport, a anunţat Primăria municipiului Galaţi. Şi tot de luni, 18 octombrie 2021, în anumite intervalele orare, în stațiile principale, o echipă mixtă formată din reprezentanți ai Poliției Locale Galați și SC Transurb SA va urmări respectarea măsurilor pentru prevenirea contaminării și limitarea răspândirii virusului SARSCoV-2. Acestea sunt două dintre măsurile stabilite de Comitetul Local pentru Situații de Urgență, având în vedere incidența cazurilor de COVID-19.

Printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Galați informează că, în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență, s-a decis aplicarea mai multor măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Începând cu data de 15 octombrie 2021 se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise. Sunt exceptate persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc”, transmite Primăria.

„Operatorii de transport călători vor monitoriza permanent gradul de încărcare a mijloacelor de transport pe care le deservesc, în scopul diminuării aglomerației din vehicule și stații, mai ales la orele de vârf. Se va respecta circuitul indicat de urcare/coborâre în mijloacele de transport, acolo unde acestea permit. Operatorii de transport călători vor informa călătorii cu privire la obligativitatea purtării corecte a măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, păstrarea distanțării fizice între persoane și evitarea consumului de produse alimentare în mijloacele de transport în comun, prin mijloace audio-video și prin afișarea în mijloacele de transport în comun”, se arată în comunicat.

„Se vor asigura măsurile de igienizare și dezinfecție a mijloacelor de transport în comun pentru prevenirea contaminării și limitarea răspândirii virusului SARSCoV-2, în conformitate cu Ordinul nr. 1082/97/1112/2020 al Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor/ Ministerului Afacerilor Interne/ Ministerului Sănătății”, subliniază administraţia locală.

Conform Primăriei, începând de luni, 18 octombrie 2021, în anumite intervalele orare, în stațiile principale, o echipă mixtă formată din reprezentanți ai Poliției Locale Galați și SC Transurb SA va urmări respectarea măsurilor pentru prevenirea contaminării și limitarea răspândirii virusului SARSCoV-2.

Şi tot de luni, în intervalele orare 6,00 – 9,00 și 15,00 -18,00 se vor suplimenta traseele 102, 11 și 28 cu câte două mijloace de transport și traseul 105 cu un mijloc de transport.

„Începând de luni, 18 octombrie 2021, se vor suspenda patru curse ale traseelor școlare, având în vedere gradul redus de încărcare din această perioadă, dar vor continua să circule cursele următoare: ora 07,00 Dimitrie Cantemir – Parc CFR; ora 07,00 Parc CFR – Micro 19; ora 07,10 Micro 19 – Micro 13; ora 07,10 Micro 13 - Micro 19", anunţă Primăria.

„Instituțiile și autoritățile publice, operatorii economici și profesioniștii au obligația de organiza activitatea astfel încât să asigure, la intrarea în sediu, în mod obligatoriu, triajul epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu, cât și pentru vizitatori, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne”, precizează administraţia locală.

Citit 8699 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Octombrie 2021 19:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.