Pe tocuri, în Europa

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cursă zilnică de tren Chişinău-Bucureşti: Începând de ieri, după o pauză de peste un an, Calea Ferată din Basarabia a reintrodus o garnitură de tren pe relaţia Chişinău-Bucureşti, care va circula zilnic.

Plecarea din Chişinău va fi de la ora 17:10 şi sosirea în Bucureşti - la ora matinală 6:45; plecarea din Bucureşti - la 21:30 şi sosirea la Chişinău la 10:25.

* Mondial Choral din Laval: Grupul coral românesc La Muse a fost selecţionat pentru prestigiosul Mondial Choral, care va avea loc la Laval, Canada, în perioada 17-27 iunie.

Corul va interpreta cântece româneşti sâmbătă, 26 iunie, ora 17.30, la Maison des Arts din Laval. La Muse a fost fondat în 2009 de Ioana Gherman şi are în prezent 15 componenţi, dar caută noi membri.

* Scriitor român din Canada, publicat la Iaşi: Autorul Ionuţ Caragea, scriitor român stabilit în Canada, şi-a lansat în luna mai cel mai recent volum, „Dicţionarul suferinţei II”, o carte de citate şi aforisme, apărută la Editura Fides din Iaşi.

* Triumful Cristinei Toma: Elena Cristina Toma, născută în 1978 la Piatra Neamţ, aflată în Italia din 1998, a câştigat premiul MoneyGram pentru tinerii întreprinzători străini (la egalitate cu o întreprinzătoare din Eritrea).

Ea are 32 de ani şi locuieşte la Milano. Binecunoscută în lumea în care îşi desfăşoară afacerea, tânăra româncă îşi trăieşte în realitate cele mai ascunse vise.

Deja celebră, ea colaborează cu cei mai buni maeştri artizani ai Italiei, pe care îi „sufocă” cu comenzile sale, în condiţiile în care marile firme de încălţăminte italiene au migrat spre Est, unde şi-au stabilit noile cartiere generale.

Vine de la Neguleşti, o localitate de lângă Piatra Neamţ. A ştiut că la Milano va reuşi.

A lucrat şase ani pentru casa de moda Krizia, apoi a început propria sa afacere. Încălţămintea de lux „TOMA- Made in Italy” se găseşte în magazine cu nume şi renume din peninsulă.

Produsele sale, realizate din piele de lux, nu sunt pentru oricine, şi poate că aşa se explică şi succesul tinerei românce: acoperă o parte a pieţei rămasă descoperită, pantofii, de exemplu, fiind în totalitate lucraţi manual! Minte romanească.

Mâini italieneşti. Între capodoperele sale, de care este foarte mandră, se pot găsi pantofii care au tocul în forma de gondolă. O altă piesă de rezistenţă sunt pantofii, bărbăteşti, realizaţi din piele de cal.

* Au împiedicat un jaf armat: Trei români fără adăpost care dormeau în parcarea unei benzinării din oraşul francez Lille, în noaptea de 28 spre  29 mai, au oprit un individ înarmat care încerca să jefuiască o studentă.

În jurul orei 1 noaptea, studenta s-a oprit la o benzinărie şi, în timp ce făcea plinul, un bărbat s-a apropiat de ea, înarmat cu un pistol automat, încercând să o jefuiască.

Victima s-a opus şi a început să ţipe. Treziţi din somn, cei trei români nu au ezitat nici o secundă.

„În ciuda pericolului, s-au îndreptat în viteză spre agresor. Acesta a luat-o la fugă”, scriu ziariştii francezi, care notează că atacatorul a fost arestat la puţin timp după incident.

Citit 679 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.