Președintele României anunță noi restricții pentru nevaccinați și vacanță de două săptămâni pentru toți elevii, începând de luni

Președintele României anunță noi restricții pentru nevaccinați și vacanță de două săptămâni pentru toți elevii, începând de luni
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Președintele Klaus Iohannis a spus, în această seară, că Guvernul are în pregătire mai multe restricții pentru persoanele nevaccinate, între care restricții pe timp de noapte și certificat verde în majoritatea activităților zilnice. Klaus Iohannis a spus că, deși este „regretabil”, trebuie să fie instituite restricții, iar acestea vor intra în vigoare de luni.

„Guvernul va hotărî în cel mai scurt timp, cel târziu vineri, foarte concret, ce restricții intră în vigoare, după ce Comitetul Național și experți în materie vor stabili cu toate detaliile aceste norme și le vor transpune în limbaj juridic”, a spus Klaus Iohannis, după ședința de la Palatul Cotroceni cu responsabilii în gestionarea pandemiei.

„Am discutat despre vaccinare, școli și restricții. Vreau să fiu foarte clar, din capul locului, dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție este vaccinarea. Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu este așa, dar în vestul Europei, pandemia nu mai are impact. În partea noastră a Europei, pandemia face ravagii. Dacă vreți să terminăm cu pandemia, să nu ajungeți la spital și ATI, vaccinați-vă! Nu îi credeți pe cei care spun că pățiți ceva. Singurul efect este că scăpați de boală.

Școlile sunt puternic afectate. În mod normal, începând de lunea viitoare, ar fi vacanță pentru cei mici. Am decis azi ca vacanța să fie valabilă pentru toate clasele timp de două săptămâni - gimnaziu, liceu, generală.

Începând de luni, masca redevine obligatorie peste tot, în interior și exterior, și în târguri, și la cinema, și dacă vă plimbați pe stradă.

Este regretabil, dar trebuie să instituim restricții, care vor intra luni în vigoare”, a spus Iohannis.

Președintele a dat doar câteva exemple în ceea ce privește restricțiile.

„Va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând cei vaccinați și cei care, cu legitimație de serviciu, au o treabă legitimă de rezolvat. În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați, din păcate, vor avea o sumedenie de restricții”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele a spus că restricțiile se vor domoli pe măsură ce lumea înțelege să se vaccineze și România va scăpa de pandemie.

Citit 4462 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Octombrie 2021 19:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.