Președintele Iohannis, în ziua cu cifre-record ale pandemiei de COVID-19: E nevoie de "măsuri clare, restrictive"

Președintele Iohannis, în ziua cu cifre-record ale pandemiei de COVID-19: E nevoie de "măsuri clare, restrictive"
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Președintele Klaus a anunțat, în această seară, că a convocat pentru miercuri o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri „clare, restrictive”.

Într-o declarație televizată, Iohannis a evocat cifrele zilei de azi, 19 octombrie - 18.863 de noi cazuri, 574 de decese și 1.805 pacienți în stare gravă la Terapie Intensivă - spunând că nu sunt simple numere, ci „inimi de români care de astăzi bat cu teamă de necunoscut”, „inimi de români care au încetat să mai bată fiindcă au pierdut lupta cu acest virus ucigaș, oameni care în urmă cu doar câteva săptămâni se bucurau de viață, visau și își făceau planuri de viitor” și care „lasă în urmă lacrimile și disperarea celor care le plâng moartea”. [Record absolut în pandemia românească]

În ceea ce-i privește pe bolnavii din ATI, președintele a afirmat că sunt „români care se luptă minut de minut pentru fiecare respirație, pentru fiecare gură de aer”. Spitalele sunt arhipline, secțiile de terapie intensivă nu mai fac față, medicii sunt epuizați: „acest coșmar ne arată că din păcate valul 4 se dovedește mult mai agresiv chiar și decât cele mai pesimiste așteptări”.

„Lipsa de acțiune concretă din partea autorităților și cifrele de astăzi confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum. Am decis să convocam mâine ședință cu toți responsabili guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor”, a afirmat Iohannis.

AFLAȚI care este evoluţia cazurilor de infectare cu COVID-19 potrivit datelor centralizate de Prefectura Galaţi

Citit 2302 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Octombrie 2021 19:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.