Ucisă de TIR, la doar 7 ani

Ucisă de TIR, la doar 7 ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Chemată de mama ei, copila a traversat în goană DN 26 *

A traversat în fugă, către mama care o strigase. Întrerupt brusc de TIR-ul care nu a mai putut frâna, zborul unei copile de şapte ani a încremenit sâmbătă dimineaţa, întreaga comună Frumuşiţa în doliu şi jale.

Prima victimă a lunii iunie. Nenorocirea a făcut ca în Luna Copiilor, în judeţul Galaţi, tocmai unul dintre ei să plătească cu viaţa pentru faptul că nu a fost supravegheat de părintele său.

În Frumuşiţa, nebănuind nenorocirea care avea să se abată asupra casei ei, una dintre localnice stă liniştită în căruţă, pe Drumul Naţional 26 Galaţi-Târgu Bujor.

Este sâmbătă dimineaţă, ora 9,10. Femeia vede că fetiţa ei încă nu s-a întors lângă ea şi o strigă, iar copila îi răspunde de peste drum.

Mama îi spune să aştepte, să lase maşina să treacă. Fetiţa stă cuminte, maşina trece, iar copilul se aruncă în zbor, peste drum, spre braţele mamei.

O maşină a trecut. A doua nu

„Lovită mortal de un TIR Iveco B 46, copila de şapte ani era lipsită de supravegherea unui adult”, a declarat Ştefănache Stan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.

„Fetiţa traversa în fugă, prin loc nemarcat şi fără să se asigure. A aşteptat să treacă prima maşină, dar nu s-a mai asigurat şi pentru cealaltă, care venea din direcţia opusă”.

„Şoferul TIR-ului, Marian Ulete, în vârstă de 45 de ani, din Brăila, căra piatră şi nu a putut frâna la timp, copilul sărind în faţa maşinii”.

„Conducătorul auto a fost testat anti-alcool cu aparatul Drager, rezultatul fiind zero. Conform primelor cercetări, şoferul nu este vinovat”.

A mai murit un copil

După băieţelul de şase ani, omorât de camion în mai, la Lieşti, drumurile mai fac o victimă. Nici acum, tragedia mamei îndoliate sau a omului care a condus maşina ucigaşă nu mai schimbă nimic.

Un fluturaş a plătit pentru faptul de a fi în locul nepotrivit, în momentul nepotrivit. Pentru că explicaţii pentru moartea unui copil nu există.

Citit 2275 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.