Atenţie, Dunărea se dă în spectacol

Atenţie, Dunărea se dă în spectacol
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Creşte încet, dar convingător. Dunărea a atins deja pragul enervării, doamna reţine apă, iar cei cinci centimetri proaspăt acumulaţi o fac demnă de cota de atenţie.

La 560 de centimetri, fluviul deja are o problemă cu acumularea de lichid, dar nu este ceva ce noi, femeile, nu am mai văzut.

Să o lăsăm, aşadar, să se umfle cât vrea. Tot ea o să fie disperată să redevină suplă, chit că dă în remuu şi îl stresează pe Siret.

Siretul şi Prutul nu pun probleme

Deocamdată nu sunt motive de îngrijorare în ceea ce priveşte râurile Prut şi Siret. Potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al Administraţiei Naţionale „Apele Romane” – Direcţia Apelor Prut Iaşi, Dan Buruiană, în judeţul Galaţi, datorită efectului de remuu produs la Dunăre, se înregistrează, într-adevăr, niveluri şi debite mai mari pentru cele două râuri.

Cei de la Apele Române sunt însă în stare de vigilenţă, se fac patrulări şi monitorizări permanente şi se ţine legătura cu autorităţile locale şi judeţene, dar şi cu comitetele pentru situaţii de urgenţă. (Tudor Neacşu)

Citit 1683 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.