UPDATE. SC Transurb SA are un nou director
Foto: Marian Calestru

UPDATE. SC Transurb SA are un nou director
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Cu o experienţă de peste 30 de ani în Transurb, inginerul Ghiţă Paraschiv este noul director general al societăţii publice de transport în comun. Decizia numirii a fost luată joi, 25 noiembrie 2021, de Consiliul de Administraţie al SC Transurb SA. Potrivit datelor publice pe portalul companiei de transport, ing. Ghiţă Paraschiv ocupa funcţia de director tehnic în cadrul instituţiei. Mandatul său de director general este de minimum patru luni, dar nu mai mult de şase luni.

După cum ne-a declarat, Ghiţă Paraschiv lucrează în întreprindere din 1985. Aici şi-a construit o carieră. A început ca muncitor electromecanic la tramvaie. A urmat, apoi, la seral, Facultatea de Mecanică, specialitatea Maşini Termice, grupa motoare cu ardere internă, pe care a absolvit-o în 1991. Atunci, la o săptămână după susţinerea examenului de stat, a devenit inginer în zona de reparaţii tramvaie. Din 1995, a fost transferat la autobaza de autobuze, având în vedere că absolvise Maşini Termice - motoare cu artere internă. Iar din 1996 şi până în 2018, a fost şef de autobază la autobuze.

A ocupat, apoi, funcţia de director tehnic, iar joi, 25 noiembrie 2021, Consiliul de Administraţie al Transurb l-a învestit în funcţia de director general provizoriu pe o perioadă de patru luni.

„Am acceptat cu greu această funcţie pentru că eu ştiu ce este aici şi am parcurs paşii într-un mod normal, nu am sărit, nu am ars etapele. Toate funcţiile pe care le-am deţinut până acum le-am îndeplinit cu drag. Pentru aproape tot ce s-a achiziţionat în întreprinderea asta în ultimii 15 ani, eu am făcut parte din comisie ori la nivelul Primăriei, ori la nivel de societate. Şi am căutat în permanenţă să fac lucrurile ca şi când aş fi făcut pentru mine personal. Pe la noi circulă o vorbă: dacă pe la unu-două noaptea vezi o luminiţă pe undeva, să ştiţi că acela e şofer la Transurb, că se scoată la trei dimineaţa ca să fie la 4,30 aici, să-şi poată începe activitatea”, spune noul director. Care este conştient de faptul că misiunea pe care a preluat-o nu va fi deloc uşoară.

Reamintim că fostul director general al Transurb, Dorian Dumitru, a demisionat în urma celei de-a doua greve care a paralizat transportul public în oraş.

Nu este singurul manager al instituţiei care a plecat prin demisie. Reamintim, pe scurt, lista directorilor generali ai Transurb din ultimii 32 de ani, care au ajuns la conducere numiţi interimar, respectiv în urma unui concurs: Eugen Iordache, Genica Totolici, Constantin Graur, Gigel Caliga, Adrian Negraru, Mihai Cadinoiu şi Dorian Dumitru.


Ghiţă Paraschiv este noul director general al societăţii publice de transport Transurb SA, numit prin decizia Consiliului de Administraţie al operatorului, reunit astăzi în şedinţă. Potrivit datelor publice de pe portalul companiei de transport, ing. Ghiţă Paraschiv ocupa funcţia de director tehnic în cadrul instituţiei. Are o experienţă de peste 30 de ani în compania de transport. Mandatul său de director general este de minimum patru luni şi maximum şase luni.

Reamintim că fostul director general al Transurb, Dorian Dumitru, a demisionat în urma celei de-a doua greve care a paralizat transportul public în oraş.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 11614 ori Ultima modificare Joi, 25 Noiembrie 2021 19:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.