Ajutor de minimis pentru sectorul apicol

Ajutor de minimis pentru sectorul apicol
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) îi informează pe apicultori că, până vineri, 26 noiembrie, inclusiv, se depun cereri de acordare a ajutorului de minimis pentru compensarea efectelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2021 asupra sectorului apicol.

Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii de eligibilitate: să aibă familii de albine înscrise în baza de date națională apicolă la data 1 martie, să aibă stupine înregistrate/autorizate la direcția sanitar-veterinară şi pentru siguranța alimentelor județeană, respectiv, a municipiului București, la data depunerii cererii, să fie înregistrați în registrul unic de identificare (RUI) și să dețină cod unic de înregistrare atribuit de către APIA.

Cuantumul ajutorului este în valoare de 23,7 lei/familia de albine, iar valoarea totală a schemei de ajutor de minimis este de 53.250.724 lei. Sursa de finanțare este bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în timp ce termenul de plată a ajutorului de minimis este data de 31 decembrie 2021.

Citit 764 ori Ultima modificare Joi, 25 Noiembrie 2021 01:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.