”Nu vă îmbulziți și purtați mască!”

”Nu vă îmbulziți și purtați mască!”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Cu ocazia minivacanței de Sfântul Andrei, ocrotitorul orașului Galați și a Zilei Naționale a României, peste 200 de jandarmi gălățeni se vor regăsi în misiuni de ordine publică, pe întreg teritoriul județului Galați. Credincioșii care vor sta la coadă la Catedrală ori petrecăreții care se vor perinda la târgurile organizate cu ocazia zilei urbei sunt avertizați să respecte regulile sanitare și cele de ordine publică, în caz contrar riscând sancțiuni aspre. 

 
Măsurile sporite de siguranță luate de Jandarmeria Galați în aceste zile în oraș sunt determinate de alipirea celor două sărbători, una locală și una națională, legate printr-o ”punte” formată din ziua liberă de 29 noiembrie și într-un context epidemiologic deosebit. Manifestările religioase și laice, care determină o aglomerare mare de oameni în diverse zone ale orașului și la ore diferite, determină echipajele de ordine publică să se afle pe străzi atât noaptea, cât și ziua, pentru prevenirea faptelor de natură antisocială care ar putea afecta siguranța cetățenilor, cât și pentru verificarea respectării măsurilor epidemiologice. Inclusiv accesul la moaște se face după reguli speciale. 
”Având în vedere că în perioada 28 – 30 noiembrie este organizat un pelerinaj la Catedrala Arhiepiscopală, unde sunt scoase spre închinare Moaștele Sfântului Andrei, facem precizarea că Jandarmeria Galați va lua toate măsurile necesare în vederea preîntâmpinării oricăror incidente, cât și pentru respectarea distanțării fizice între participanți. Astfel, vom institui dispozitive de ordine și siguranță publică și culoare de acces către racla cu Sfintele Moaște, pe strada Domnească și strada Episcop Melchisedec, în scopul creării unor condiții optime pentru desfășurarea pelerinajului, pentru evitarea aglomerației și respectarea normelor de protecție sanitară”, a explicat cpt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al IJJ Galați. Participanții sunt sfătuiți să respecte indicațiile forțelor de ordine, să evite conflictele spontane, să nu se îmbulzească, să poarte măști de protecție, care să acopere nasul și gura, să respecte distanțarea fizică față de ceilalți participanți și să își dezinfecteze mâinile în spațiul în care se desfășoară pelerinajul.

Citit 1655 ori Ultima modificare Luni, 29 Noiembrie 2021 00:49

4 comentarii

 • postat de pentru Marieta
  Marți, 30 Noiembrie 2021 17:33
  86.124.206.***
  Evident ca si medicii intra in categoria celor care vor resimti in timp efectele purtarii mastii nonstop. Ca doar nu sunt supermani. Pana la pandemie ei nu purtau masca decat in timpul operatiilor.Deci, draga Marieta, las-o mai moale cu dicursurile tale ,, entelectuale,, .
  2
  2
  Raportează
 • postat de Marieta
  Marți, 30 Noiembrie 2021 10:15
  80.24.237.***
  Nicio problema mascatule, pardon nemascatule.
  Nu purta masca, fii liber, fii tu insuti, nu te lasa calcat in picioare de niste restrictii. Respira cat mai profund, simte aerul rece pana in plamani.
  Restrictiile astea sunt pentru cei slabi iar tu nu faci parte din aceasta categorie.
  Daca te obliga sa-ti pui masca la intrarea in magazine, da-le flit si pune-o sub barba ca asa este moda.
  Dupa rationamentul tau, chirurgii si tot personalul din salile de operatii ar trebui sa fie plini de bube la gura.
  Ador "specialistii" care-si scot diplomele de studii de pe la randuri cand fac piata, din fata blocului, de la o bere, ba chiar de pe Facebook.
  Ce ma surprinde este ca sunt specializati in orice domeniu.
  Imi place sa stau in prezenta lor ca de, toata viata ai ceva de invatat.
  3
  5
  Raportează
 • postat de Akbar
  Luni, 29 Noiembrie 2021 13:19
  5.13.194.***
  De chiolhaneala numita Serbarile Galatiului nu pomeniti o iota...
  3
  8
  Raportează
 • postat de masca
  Luni, 29 Noiembrie 2021 10:39
  86.124.206.***
  Sigur ca da, masca si nimic altceva. Deja am devenit dependenti de ele si in curand ne vom imbolnavi de o sumedenie de boli respiratorii si bube la gura, daca nu o vom purta. Asta pentru ca organismul nu va mai avea puterea naturala sa se protejeze fara masca . Deci vom deveni dependenti de masti. Dar sigur, asta nu va deranja pe afaceristi pentru ca le convine. Bani sa iasa ca abureala cu masca functioneaza.
  13
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.