Adolescenta bolnavă şi cei 40 de amanţi

Adolescenta bolnavă şi cei 40 de amanţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dramele pe care le trăiesc unii dintre adolescenţii gălăţeni din cauza  lipsei de educaţie şi de dragoste şi ocrotire părintească sunt adesea zguduitoare.

Un astfel de caz este cel al unei adolescente din Lieşti, în vârstă de doar 17 ani. Fata care provine dintr-o familie dezorganizată (mama locuieşte la Costache Negri, iar tatăl la Pechea) stă pe unde apucă şi a recunoscut senină că în ultima jumătate de an a întreţinut relaţii sexuale cu nu mai puţin de 40 de bărbaţi din Lieşti şi din comunele învecinate.

N-am ridica aici numai probleme de moralitate, ci… de sănătate publică. Bolnavă de sifilis, tânăra şi-a continuat aventurile şi a îmbolnăvit o mulţime de domni care nu i-au putut rezista. Şi cel mai probabil şi pe soţiile acestora. 

„Internată mai mult cu forţa!”

„La începutul lunii iunie, pacienta a fost internată, mai mult cu forţa decât voit, în secţia de Boli Venerice a Spitalului de Boli Infecţioase din Galaţi, unde s-a confirmat prezenţa bolii. În momentul de faţă, ea se află sub tratament”, a precizat directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP), dr. Valentin Boldea (FOTO).

E greu de crezut că vindecarea psihică şi emoţională a lieştencei se va finaliza odată cu cea fizică. Din câte am înţeles noi, fata era ieri dimineaţă foarte speriată la gândul că oamenii legii ar putea face cercetări cu privire la viaţa ei.

Iar teama nu una este nefondată: dacă se dovedeşte că era conştientă că este bolnavă de sifilis şi a răspândit boala cu bună-ştiinţă, poate fi sancţionată conform legii, a precizat purtătorul de cuvânt al inspectoratului Poliţiei Judeţene, Cristina Tatulici.

Câţi bărbaţi s-au ales cu sifilis?

„Ştim cu siguranţă, până în acest moment, că ea este sursa responsabilă pentru infectarea cu sifilis a 5 bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 39 de ani. Doi sunt din Griviţa, doi din Costache Negri şi încă unul din Cudalbi. Ancheta epidemiologică este încă în derulare” a mai spus dr. Boldea.

Autorităţile sanitare nu vor avea o misiune uşoară: cei mai mulţi dintre domnii care s-au bucurat de tinereţea şi dragostea tinerei lieştence bolnave de sifilis sunt căsătoriţi sau au relaţii stabile.

Aşa că numărul celor care au contractat virusul, chiar fără să o ştie, ar putea fi destul de mare, chiar dacă e greu de apreciat în acest moment.

Aventuri care se termină prost

Cine are de suferit în urma acestor evenimente? Evident, bărbaţii cărora dragostea prietenelor şi soţiilor nu le mai ajungea.

Şi chiar dacă judecata nu vi se pare una corectă, suntem de părere că cel mai mult are de suferit tânăra bolnavă de sifilis. La o vârstă la care cei mai mulţi dintre adolescenţi dau examene, iubesc, visează şi îşi imaginează că lumea este a lor, trupul lieştencei de 17 ani este împovărat de boală, iar sufletul îi e întinat de mizeria în care îşi trăieşte tinereţea.

Chiar dacă medicii i-ar putea reda o sănătate de fier, iar asistenţii sociali ar putea-o îngriji până la vârsta majoratului, pe termen lung ce viitor o aşteaptă?

Citit 1640 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.