Protestul dinaintea moţiunii

Protestul dinaintea moţiunii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproximativ 200 de oameni, reprezentanţi ai confederaţiilor sindicale importante din Galaţi, dar şi pensionari, au protestat vineri, de la 11 la 12, în faţa sediului Prefecturii Galaţi, cerând demisia Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu.

Mitingul a fost ultimul înaintea discutării în Parlament a moţiunii de cenzură introduse de către PSD, al cărei scop este înlăturarea guvernului Boc.

Mult mai vocali de această dată, participanţii la protest au afişat pancarte cu mesaje precum „Jos Guvenul de bandiţi”, „Deputaţi, nu trădaţi”, dar au adus în faţa sediului Prefecturii Galaţi şi o urnă pe care au scris „Guvernanţi, un ban de la noi ca să scăpăm de voi” şi „Primiţi şpagă să plecaţi”, urnă în care au introdus hârtii care imitau bancnota de 10 lei, pe care erau chipul lui Traian Băsescu şi cifra 0.

„Nu le mai sunt suficienţi banii pe care îi câştigă în mod dubios şi vor să taie pensiile şi salariile. Noi ne-am gândit să îi ajutăm, să facem o chetă, pentru ca ei să poată pleca şi să ne lase în pace”, a spus Romică Gârneaţă, liderul Cartel Alfa Galaţi, prezent la acţiune.

În timpul protestului, la care au luat parte, pe lângă asociaţiile de pensionari, şi sindicalişti de la Cartel Alfa, BNS, SIP, Sindicatul naţional al Poliţiştilor, dar şi reprezentanţi ai salariaţilor de la ArcelorMittal Galaţi, o delegaţie a protestatarilor s-a deplasat către sediul PDL Galaţi, unde a depus un apel către parlamentari pentru ca aceştia să voteze moţiunea de cenzură iniţiată de PSD.

Cum era de aşteptat, aici nu se afla decât o secretară care a preluat apelul şi a spus că îl va transmite mai departe.

După numai o oră, căldura a ucis mitingul, iar protestatarii s-au îndreptat resemnaţi către casele lor.

Citit 814 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.