Protecţia Consumatorului umblă la lenjerie

Protecţia Consumatorului umblă la lenjerie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La cea de pat şi baie, bineînţeles *

A venit vara şi doar un prosop care să nu şteargă apa ne mai trebuie ca să ne ieşim de-a binelea din sărite! Ori e de bumbac, ori mai bine să fie scos de la vânzare de controalele Protecţie Consumatorului Galaţi.

Comisarii gălăţeni au controlat lenjeriile de pat şi prosoapele scoase la vânzare de 20 operatori economici din judeţul Galaţi.

Nici unul dintre prosoapele verificate nu avea indicată denumirea produsului, iar în cazul a 90 la sută dintre produse s-a constatat lipsa indicării denumirii producătorului şi  adresei poştale a sediului social.

S-au găsit la vânzare lenjerii de pat - producător SC Gesy Bucureşti - care nu aveau toate cele cinci simboluri de întreţinere prevăzute de lege, fiind indicate doar patru dintre ele: spălare, clorurare, călcare şi uscare fără indicarea dacă produsului i se recomandă sau nu şi tratamentul de curăţare chimică.

Protecţia Consumatorul a oprit temporar de la vânzare produse în valoare de 14.000 lei, reprezentând 99,5 la sută din totalul produselor controlate. Pentru abaterile constatate au fost date 45 de sancţiuni, dintre care 26 amenzi, în valoare totală de 28.400 lei.

Să cumpărăm, aşadar, cu grijă! Fie vorba între noi, la câte lenjerii am stricat pentru că printre cearşafurile roz era şi o şosetă bleumarin - deja nu mai contează dacă putea fi sau nu curăţată chimic.

Citit 1092 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.