Peste 600 de străini angajați în Galați, anul trecut

Peste 600 de străini angajați în Galați, anul trecut
Foto-arhivă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

585 de permise de muncă au fost eliberate, pe parcursul anului 2021, pentru cetățeni străini care s-au angajat în orașul nostru, ne-a informat Serviciul pentru Imigrări Galați. Țările din care provin cel puțin câte 50 din aceste persoane sunt Vietnam, Turcia, Tadjikistan, Sri Lanka, Pakistan și Republica Moldova. Principalele domenii în care străinii au primit joburi în Galați au fost construcțiile și producția. Conform sursei citate, la această oră se află în curs de procesare peste 300 de permise de muncă pentru muncitori din alte țări care vor să lucreze în Galați.

La Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați au fost înregistrate, anul trecut, numai zece contracte de muncă pentru străini. Conform conducerii AJOFM, patru dintre aceștia au ieșit din evidență prin expirarea contractelor, iar trei mai aveau dosare valabile la 1 ianuarie 2022.

De asemenea, în primele 11 luni ale anului 2021, Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați a fost informat de 19 angajatori că au detașat la Galați 49 de salariați din alte țări, care au lucrat temporar la firme din județul nostru. Numărul unităților beneficiare din județul Galați a fost de șapte.

Citit 2116 ori Ultima modificare Joi, 03 Februarie 2022 14:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.