Îi puteţi ajuta pe refugiaţii din Ucraina plătind o masă caldă pentru ei
Foto: Marian Calestru

Îi puteţi ajuta pe refugiaţii din Ucraina plătind o masă caldă pentru ei
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Societatea civilă din Galaţi este rugată să evite risipa, precum și supraaglomerarea în vămi și să doneze cele necesare în acest moment DOAR în centrele deja deschise în Galați. Cele trei depozite sunt administrate de ONG-uri și organizații locale, precum şi Instituția Prefectului Galați, iar donațiile primite sunt gestionate și transmise în punctele unde sunt necesare. Toți cei care vor să ofere sprijin pentru cetățenii veniți din Ucraina (masă, cazare, alimente de bază, transport etc.) pot suna la numerele de telefon: 0236/460.055 sau 0790.288.000 sau pot trimite un e-mail pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

* Dacă doriți să ajutați în continuare cu o masă caldă un refugiat din Ucraina, o puteți face la Dabo Doner Galați, Restaurant BIO Casa Gustului, Vila Bordeaux, Craft restaurants, Restaurant Hazard, Pescăruș, Wonderfood, Restaurant Autentic, Axe Restaurant, URBAN coffee.bistro.wine, PASSAGE, AUTOSERVIRE DODO FOOD, GAZETTO CAFE, DABI FAMILY RESTAURAT, Hugo by Alex, La mim, Restaurant Hera. În oricare dintre aceste locuri, puteți achita un meniu pentru refugiați, acestea urmând să fie distribuite ulterior cu ajutorul voluntarilor. Este nevoie de livrări coordonate, pentru a nu mai face risipă sau să ne suprapunem. Sunt restaurante care au livrat, până azi, inclusiv, gratuit.

* Dr. Alexandru Nechifor, prorectorul Universității "Dunărea de Jos", a făcut un apel, pe pagina de Facebook, pentru găsirea de noi voluntari. "Avem în momentul de față 503 persoane din Ucraina cazate în Complexul Studențesc <Al. I. Cuza> din cadrul Universității <Dunărea de Jos> din Galați. Fluxul de oameni este însă mult mai mare. Avem nevoie de masă caldă, drept pentru care vă rog să mergeți la restaurantele din Galați și să plătiți masa pentru acești oameni, ajutând astfel mediul economic local greu încercat și sufletele gonite de război. În continuare avem nevoie de voluntari, cei prezenți fac o muncă de aur şi LE MULȚUMIM, dar sunt la limita epuizării", a precizat dr. Nechifor. În ceea ce priveşte restul produselor şi materialelor, există deocamdată toate cele necesare, echipa din universitate nu vrea să facă risipă.

Citit 3813 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Martie 2022 13:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.