Cu cât ar putea creşte taxa de habitat şi nu numai

Cu cât ar putea creşte taxa de habitat şi nu numai
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

De la 99,32 de lei/pers./an la 104,39 de lei/pers./an, aceasta este creşterea propusă pentru taxa specială de habitat, pentru anul 2023. Prevederea este cuprinsă într-un proiect de hotărâre privind „Indexarea impozitelor şi taxelor locale începând cu anul 2023”, lansată în dezbatere publică de Primăria Galaţi, pe portalul propriu.

Potrivit documentelor, se „propune ca la nivelul municipiului Galați, valorile impozitelor și taxelor locale să fie indexate cu un procent de 5,1 la sută, respectiv, indicele de inflație stabilit pentru anul 2021”. Taxele speciale, cu excepţia taxelor pentru eliberarea unor documente în regim de urgenţă, a taxei pentru desfacerea căsătoriei prin divorţ pe cale administrativă, precum și a taxei hoteliere, se plătesc anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie inclusiv, se precizează în proiect.

Conform Primăriei, propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus consultării publice se pot depune până la data de 6 martie 2022, prin formularul online disponibil pe pagina de internet a instituției www.primariagalati.ro, la secțiunea Transparență decizională, ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: petrina.horghidan

primariagalati.ro sau prin poștă, la Registratura Generală a instituției din Galați, strada Domnească nr. 54.

Citit 2865 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Martie 2022 14:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.