Mesajul de pace al Ucrainei, pe scena Eurovision România. „Trenuleţul” Zdob și Zdub a sunat mai cu foc (VIDEO)

Mesajul de pace al Ucrainei, pe scena Eurovision România. „Trenuleţul” Zdob și Zdub a sunat mai cu foc (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

„România, mulţumesc! Slava Ukraini!”, a rostit cu emoţie, Jamala, ţinând în mână drapelul ţării sale, sâmbătă noaptea, pe scena Eurovision România. Refugiată în ţara noastră alături de cei doi copii ai săi, Jamala a fost invitată în Finala Selecţiei Naţionale Eurovision România. A interpretat piesa „1944”, care a câştigat Eurovision Song Contest în 2016, şi a dus competiţia la Kiev în 2017. Telespectatorii au putut înţelege mesajul zguduitor al versurilor cântecului său, pentru că a fost subtitrat.

Din păcate, momentul plin de emoţie a fost tulburat de gafa prezentatorului spectacolului, Aurelian Temişan, care i s-a adresat de trei ori Jamalei cu numele altei artiste invitate – Vladana din Muntenegru: „Vladana! Vladana, emoție pură! Doamnelor și domnilor, dacă pacea ar însemna să valorificăm muzica mai mult și dacă ar însemna emoție, sensibilitate și trăire n-am mai avea parte niciodată de altceva decât de pace. Mulțumim, Vladana! Primeşti din partea Televiziunii Române…”, a spus Temişan, în vreme ce artista îl privea mirată.

„Jamala! Aceeași emoție o am și eu, ca și ea pentru ceea ce a transmis. Jamala vine cu mare drag în România și are un mesaj pe care vrea să-l spună tuturor în limba sa natală. Primește un buchet în culorile drapelului tău. Îţi mulţumim că eşti aici. Te ascultăm cu tot sufletul”, s-a corectat Temişan.

Numai că, TVR nu a avut un profesionist, ci a apelat la o spectatoare: „Din sală, o admiratoare a Eurovision ne va ajuta cu traducerea: doamna Ciobanu Cristina, de profesie medic”, a anunţat Temişan.

Chiar dacă traducerea a fost stângace, mesajul Jamalei a ajuns la inimile tuturor: „Îmi doresc să îi invit pe toți să oprim acest război, pentru că este foarte greu. Din partea tuturor femeilor care se află acum ascunse! Mii de oameni au fost ucişi! Doresc ca Europa, ca oamenii să ştie: acest război care se află în Europa. El reprezintă pe fiecare. Spuneţi NU distrugerii şi omuciderii! Vreau vă să mulțumesc în primul rând ca vecin al nostru, pentru că v-aţi deschis primii porţile. Vă mulțumesc foarte mult pentru tot”, a spus Jamala la TVR.

Momentul Jamalei a fost precedat de un altul, plin de energie şi emoţie. Reprezentanţii Republicii Moldova la Eurovision, Zdob și Zdub & Frații Advahov au interpretat "Trenuleţul”, cu versurile deja cunoscute - "Merge trenul parcă zboară/ Dintr-o ţară-n altă ţară", dar cu un ritm mult mai nou şi mai cu foc!

Reamintim că WRS cu piesa „Llamame” va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2022, la Torino, în Italia. Decizia a fost luată în noaptea de sâmbătă, 5 martie 2022, în marea Finală a Selecţiei Naţionale Eurovision România, de juriul de specialitate şi de telespectatorii care au votat prin SMS.

Media

Citit 2610 ori Ultima modificare Duminică, 06 Martie 2022 13:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.