Biserici în ţările nordice

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Două noi parohii: Românii ortodocşi din oraşele Roskilde, Danemarca, şi Ålesund, Norvegia, vor avea propriile biserici, hotărârea de înfiinţare a două noi parohii în localităţile menţionate fiind luată în întrunirea Permanenţei Consiliului Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord.

Sărbătoare dedicată copiilor, la Grosseto: Asociaţia română-italiană Hora Unirii din Grosseto organizează o sărbătoare dedicată copiilor, denumită: ”Oraşul în viziunea copiilor”, care se va desfăşura la Grosseto, în zilele de 25-26-27 iunie, eveniment susţinut de Primăria Grosseto.

* Sculptorul Liviu Mocan, la Los Angeles: În zona pietonală a oraşului american Bellflower va avea loc sâmbătă, 10 iulie, de la ora 16:00, vernisajul expoziţiei de sculptură „Invitaţie/Decalog” a artistului român Liviu Mocan (Cluj-Napoca), prezentată de către organizaţia Kingdom Causes Bellflower.

* Corul Muza din Montreal: Corul românesc La Muse/Muza din Montréal va evolua sâmbătă, 26 iunie, de la ora 17.30, la Maison des Arts din Laval, în cadrul evenimentului de profil Mondial Choral care are loc la Laval, în perioada 17-27 iunie.

* Week-end parohial la Vézelay: Parohia St. Germain si Sf. Clodoald (Cloud) din Louveciennes (Franţa), aflată sub jurisdicţia Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale, organizează în perioada 26-27 iunie un weekend parohial, familial, frăţesc, de recreare şi de rugăciune la Vézelay.

* Expoziţie în Marea Britanie: Muzeul Naţional de Istorie a României participă în perioada 22 iunie – 29 august la expoziţia internaţională „unearthed” în Norwich (Marea Britanie), în cadrul Sainsbury Centre for Visual Arts al University of East Anglia, prestigioasă instituţie culturală britanică.

Citit 786 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.