Corupţie la Giurgiuleşti (VIDEO)

Corupţie la Giurgiuleşti (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Poliţist de frontieră implicat în traficul de ţigări * Nu sunt deocamdată cunoscute „beneficiile” de care se bucura omul legii * De 20 de ani în uniformă, gălăţeanul a fost până în 1998 pompier în cadrul ISU Galaţi * Vezi VIDEO cu filmul flagrantului *

Flagrantul organizat luni de DIICOT şi Poliţia de Frontieră Galaţi nu a lăsat loc de dubiu: un poliţist de frontieră „amabil”, îi lăsa pe traficanţii moldoveni de ţigări să aducă în România tutun de contrabandă.

Urmărit de colegii săi încă din luna noiembrie 2009, Gică Streşină a căzut în capcana întinsă de procurori - în maşina moldovenilor lăsaţi să treacă de control şi prinşi la cinci kilometri de graniţă fiind găsite 1.070 de pachete de ţigări de diferite mărci.

Intrare „la liber”

Moldovenii Ina Cotruţă şi Constantin Caragherghi, împreună cu alţi basarabeni, introduceau ilegal ţigările în România, iar poliţistul de frontieră Gică Streşină, şef de grupă la Giurguleşti, le uşura intrarea în România, nefăcând un control eficient de frontieră.

Gălăţenii George Adrian Mărăcine şi Cătălin Cimpoi puneau la dispoziţie imobilele în care erau depozitate ţigările introduse în mod ilegal în România şi asigurau vinderea acestora.

Lapidar, comandantul Didel Bădărău (FOTO 3) a confirmat ieri, în cadrul conferinţei de presă susţinute la sediul Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Galaţi implicarea subalternului său în traficul de ţigări de la Galaţi-Rutier, subliniind că „ancheta este în plină desfăşurare, timp în care poliţistul este suspendat din funcţie”.

Întâi pompier, apoi poliţist la Frontieră

În acest moment, cei cinci suspecţi sunt arestaţi pentru 24 de ore, Parchetul urmând să decidă dacă ei vor rămâne sau nu închişi pentru alte 29 de zile.

Oamenii legii au stabilit că valoarea ţigărilor de contrabandă este de 410.000 lei. Pentru recuperarea prejudiciului s-a aplicat sechestru asupra a trei autoturisme Mercedes, fiind ridicat pentru cercetări şi un laptop Asus aparţinând traficanţilor. 

După cazul poliţiştilor implicaţi în furtul de fier din Arcelor Mittal – 30 mai 2010, este cel de-al doilea caz în care uniforma nu mai prezintă garanţie pentru respectarea legilor.

Gică Streşină a fost mai întâi pompier – în perioada 1990-1998, pentru ca apoi să intre în rândurile Poliţiei de Frontieră.

Citit 15421 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.