Duminică – nivel maxim pe Dunăre

Duminică – nivel maxim pe Dunăre
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fluviul inundă Damenul şi Faleza Inferioară

Dunărea înregistra ieri dimineaţă la Galaţi o cotă de 604 de centimetri - patru centimetri peste cota de inundaţie şi trei centimetri mai mult decât miercuri - şi un debit de 14.200 mc/s.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor confirmă tendinţa ascendentă a nivelului fluviului, pentru următoarele 24 de ore fiind aşteptată o creştere de 2 centimetri.

La Galaţi, maximul este „programat” să se producă duminică, 27 iunie, cu o cotă de 611 centimetri şi un debit de 14.500 mc/s.

Digul Bădălan şi digul de la Brateşul de Sus – de pe râul Prut - se menţin în faza 1 de apărare. Îndiguirea râului Prut pe sectorul Brateşul de Jos se menţine în faza a 2-a de apărare, cu niveluri în creştere.

Apă în cala Damen

Au fost inundate porţiuni din Şantierul Naval Damen - cala de montaj în proporţie de 60 la sută; zona estacadei a secţiei IA; zona danelor 1, 2 si 3, unde nivelul Dunării este la cota superioară a cheiului de armare.

De asemenea, o porţiune de 500 de metri de pe Faleza Inferioară a Dunării a fost inundată de fluviul ieşit dintre maluri.

Diguri supraînălţate

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi verifică aplicarea planurilor proprii de apărare ale societăţilor care îşi desfăşoară activitatea în apropierea fluviului.

Societăţile au supraînalţat digurile cu saci cu nisip, pe diverse porţiuni, şi au obturat o parte din gurile de canalizare din zona de responsabilitate.

În final, şi Serviciul de Gospodărire a Apelor a confirmat că viitura se propagă normal.

Citit 3052 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.