Canabis cultivat în stil mare, sub un grajd cu animale din Galați (VIDEO)

Canabis cultivat în stil mare, sub un grajd cu animale din Galați (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Un cultivator de plante din județul Galați a intrat în vizorul poliției pentru o cultură ilegală, din care ar fi urmat să scoată bani frumoși. Este vorba de un individ care pusese la punct o instalație complexă de cultivare a canabisului, aflată în gospodăria proprie, bine camuflată sub pământ. Sute de plante și aproape două kilograme de marfă cultivată, ce urma a fi vândută, au fost confiscate, iar ”agricultorul” a fost reținut.

Producția la scară mare a substanțelor stupefiante prinde tot mai mult contur, inclusiv în mediul rural. Un bărbat din Ivești a intrat în atenția polițiștilor de la Crimă Organizată după ce, în privința lui, au început să circule zvonul că și-ar cultiva sigur plantele de canabis, pe care apoi le vindea pe piață. În urma descinderilor pe care ofițerii BCCO Galați le-au făcut în domiciliul acestuia, a ieșit la suprafață o mică industrie pe care acesta și-o pusese la punct pentru a cultiva cât mai mult, departe de ochii indiscreți. Sub grajdul animalelor avea amenajată un fel de seră, dotată cu instalații de iluminat și climatizare, precum și fertilizatori care să ajute la accelerarea producției, unde creșteau sute de tulpini de canabis, ce urmau a fi recoltate.

”În cauză, s-a reținut faptul că, în perioada noiembrie 2021 - martie 2022, persoana bănuită ar fi înfiinţat și întreținut, fără drept, o cultură de cannabis și ar fi cules și deținut, în vederea comercializării, muguri de cannabis. În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate aproximativ 300 de plante de cannabis și 1.830,20 de grame de cannabis, sub formă de muguri”, au precizat anchetatorii. Deținătorul culturii a fost reținut pentru 24 de ore de către DIICOT Galați, sub acuzația de trafic de droguri de risc, în formă continuată.

Bărbatul în vârstă de 48 ani a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați și a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citit 20917 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Martie 2022 00:45

3 comentarii

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.