Radu Vancu, un invitat erudit la Cafeneaua Merito de astăzi

Radu Vancu, un invitat erudit la Cafeneaua Merito de astăzi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Radu Vancu, unul dintre cei mai strălucitori şi relevanţi intelectuali ai României de azi, o figură erudită, se va afla astăzi, 30 martie, la Cafeneaua Merito, ediţia cu nr. 11, găzduită de Casa Corpului Didactic. 

Poet, prozator, eseist, diarist, activist civic şi politic, conferenţiar la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu şi, actualmente, preşedinte al PEN România, membru al Grupului pentru Dialog Social şi editor al revistelor Transilvania şi Poesis International, Radu Vancu a reprezentat, în ultimii ani, una dintre vocile esenţiale ale societăţii civile româneşti, o voce pe care o asociem firesc cu dorinţa emergentă de verticalitate în spaţiul public, cu opţiunea clară pentru valorile euro-atlantice şi cu una dintre cele mai solide şi mai articulate pledoarii pentru cultură şi frumuseţe. A publicat douăzeci de cărți, în toate genurile literare, pentru care a obținut câteva dintre cele mai importante premii naționale. A tradus din Ezra Pound ("Opera poetică", volumele I și II, Humanitas; ediție îngrijită de H.-R. Patapievici), din William Butler Yeats (tot pentru editura Humanitas) și din John Berryman ("Cântece vis", Casa de editură Max Blecher, 2013). Împreună cu Claudiu Komartin, a editat antologiile "Cele mai frumoase poeme ale anului" (Tracus Arte, 2011, 2012, 2013). Ultima carte publicată este "Psalmi" (Casa de editură Max Blecher, 2019).

"L-am invitat pe Radu la Cafeneaua MERITO Galaţi pentru a discuta despre nevoia de a educa în spirit democratic şi umanist, despre nevoia de a forma şi de a clădi caractere în şcoala românească, declară Doru Căstăian, moderatorul Cafenelei Merito, care este profesor de Ştiinţe Socio-Umane la Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin" şi metodist CCD Galaţi.

Cafeneaua Merito se adresează elevilor, studenţilor şi profesorilor şi va putea fi urmărită în direct pe pagina de Facebook a CCD Galaţi.

Accesul la eveniment prin Zoom se va asigura prin înscrierea prin acest formular de înscriere.

Citit 803 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Martie 2022 11:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.