În această seară, prima semifinală Eurovision Song Contest. „Zdob și Zdub” vin cu „Trenulețul”

În această seară, prima semifinală Eurovision Song Contest. „Zdob și Zdub” vin cu „Trenulețul”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Prima semifinală a Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în această seară în Italia, la Torino, și va fi transmisă în direct de TVR1, de la ora 22,00. Vor concura, pentru cele zece locuri din finală, artiști din 17 țări: Albania, Letonia, Elveţia, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Lituania, Regatul Ţărilor de Jos, Norvegia, Portugalia, Danemarca, Armenia, Austria, Croaţia, Islanda şi Grecia.

Așa cum ați putut afla din ziarul „Viața liberă”, Zdob și Zdub”, alături de Frații Advahov, reprezentanții Republicii Moldova, vor cânta celebra lor piesă „Trenulețul”. Întrebarea este dacă vor veni cu textul inițial, cu un puternic mesaj unionist: „Țară veche, țară nouă /Parcă-i una, parcă-s două /Ba aparte, ba-mpreună /Parcă-s două, parcă-i una” sau cu varianta cea nouă: „Trenul vede când aleargă /Cât de mică-i lumea largă /Și că nu mai pare mare /Pentru că nu are hotare”.

Ucraina va fi reprezentată la Eurovision de trupa rap „Kalush Orchestra” cu piesa „Stefania”, pe care solistul trupei i-a dedicat-o mamei lui.

Din păcate, din România nu se va putea vota pentru concurenții din această semifinală. Țara noastră, reprezentată de WRS, va intra în competiție joi, 12 mai, în cadrul celei de-a doua semifinale, când vor mai urca pe scenă reprezentanţi din: Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia, Irlanda.

Marea finală Eurovision 2022 va avea loc pe 14 mai.

Citit 1085 ori Ultima modificare Marți, 10 Mai 2022 12:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.