Primarul Ionuț Pucheanu susține că nu vrea pensie specială

Primarul Ionuț Pucheanu susține că nu vrea pensie specială
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

"Nu mă interesează nicio formă de pensie specială, de merit!", a declarat primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, la Reperul Tv, mărturisind că, și datorită vârstei pe care o are, nu se gândește încă la pensionare. "Să dea Dumnezeu să ajung la vârsta respectivă, să nu mă prăpădesc între timp", a spus politicianul.

Acesta e explicat, însă, că a existat o perioadă în care primarii nu beneficiau de drepturile de acum. "În momentul de față, primarii au și ei parte de contributivitate, prin urmare perioada de mandat este considerată vechime în muncă. Participăm activ atât de fondul de pensii cât și la asigurările sociale, prin urmare acum lucrurile sunt normale din perspectiva angajatului. Pentru cine are curiozitate să dea mandate în urmă, va vedea că titulatura banilor ce intrau în buzunarul primarilor era de indemnizație. Perioada în care ei își duceau la bun sfârșit mandatul nu era considerată vechime în muncă, prin urmare, dacă stăteau trei, patru, cinci mandate, rămâneau doar cu vechimea în muncă și cu contributivitatea de dinainte de a ajunge primar. Prin urmare, ar fi avut o pensie foarte mică. Când s-a luat decizia acestor pensii speciale, cel mai probabil parlamentarii s-au gândit la această subcategorie de primari.

Din 2012 sau după, lucrurile au intrat în normal. În momentul de față, nu cred că este candidat care să intre în această competiție gândindu-se la pensia specială. Nu vreau pensie specială, aș vota cu două mâini dispariția ei, dar va trebui găsită o soluție pentru primari care acum au 60-71 de ani și care au prins perioada de după Revoluție", a declarat Ionuț Pucheanu.

Citit 2112 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Mai 2022 15:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.