Primarul Ionuț Pucheanu susține că nu vrea pensie specială

Primarul Ionuț Pucheanu susține că nu vrea pensie specială
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

"Nu mă interesează nicio formă de pensie specială, de merit!", a declarat primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, la Reperul Tv, mărturisind că, și datorită vârstei pe care o are, nu se gândește încă la pensionare. "Să dea Dumnezeu să ajung la vârsta respectivă, să nu mă prăpădesc între timp", a spus politicianul.

Acesta e explicat, însă, că a existat o perioadă în care primarii nu beneficiau de drepturile de acum. "În momentul de față, primarii au și ei parte de contributivitate, prin urmare perioada de mandat este considerată vechime în muncă. Participăm activ atât de fondul de pensii cât și la asigurările sociale, prin urmare acum lucrurile sunt normale din perspectiva angajatului. Pentru cine are curiozitate să dea mandate în urmă, va vedea că titulatura banilor ce intrau în buzunarul primarilor era de indemnizație. Perioada în care ei își duceau la bun sfârșit mandatul nu era considerată vechime în muncă, prin urmare, dacă stăteau trei, patru, cinci mandate, rămâneau doar cu vechimea în muncă și cu contributivitatea de dinainte de a ajunge primar. Prin urmare, ar fi avut o pensie foarte mică. Când s-a luat decizia acestor pensii speciale, cel mai probabil parlamentarii s-au gândit la această subcategorie de primari.

Din 2012 sau după, lucrurile au intrat în normal. În momentul de față, nu cred că este candidat care să intre în această competiție gândindu-se la pensia specială. Nu vreau pensie specială, aș vota cu două mâini dispariția ei, dar va trebui găsită o soluție pentru primari care acum au 60-71 de ani și care au prins perioada de după Revoluție", a declarat Ionuț Pucheanu.

Citit 1804 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Mai 2022 15:00

6 comentarii

 • postat de saracul
  Joi, 19 Mai 2022 16:18
  86.124.200.***
  -cine i-a pus sa candideze si sa accepte postul de primar......setea dupa inavutire.
  -primarii stiu ca atunci cand vor ajunge pe functii....au parandaratul asigurat....setea de inavutire.
  -primarii stiu ca....... functia de primar este o rampa de lansare.....setea de inavutire..
  -de ce e asa o lupta ptr. a deveni primar ........setea de inavutire
  -toate functiile politice , incepand de la consilier local pina la parlamentar.....ar trebuii sa fie onorifice , fara a fi remunerate......sa vezi atunci daca ar mai fi batie pentru functii
  0
  2
  Raportează
 • postat de me
  Joi, 19 Mai 2022 10:53
  46.97.176.***
  orice venit trebuie impozitat și taxat cu CASS si pensii.este lege.statul român e cel mai mare datornic la bugetele respective. dacă nu au plătit contribuții la pensii nu trebuie să beneficieze !!! hoții ne jupoaie pe noi cei care îi plătim !!!
  0
  3
  Raportează
 • postat de florin
  Joi, 19 Mai 2022 08:34
  86.124.201.***
  Primarul vezi Doamne le plinge de mila unuia ca Dobre sau Bacalbasa care auzi tu din cauza activitatii din parlament ar fi pierdut la pensie!Dar de ce nu contribue din salariul de parlamentar la pensie????Sau din salariul de primar?????Pentru ca suntem smecheri si ne facem legi pentru smecheri!Pentru ca vezi tu ei nu au salarii au indemnizatii!!!!Pentru ca ei cica nu au afaceri!Nu au voie !Dar au voie nevestele,copii,fratii,surorile etc!Politicul a devenit un cancer pentru noi!Si marea problema ca nu avem nici o solutie sai inlocuim pe hraparetii de astazi!Partidele au devenit grupuri interlope!Trebuie sa joci cum cinta seful astfel!Pucheanu sare repede si spune ca avem o lege pentru pensiiile speciale si trebuie respectate!Dar de exemplu Legea Pensiilor pentru sarantoci care a fost creata de PSD inainte de alegerile din 2020 nu trebuie respectata acum urgent????????Pucheanu stie ca va fi din nou primar peste 2 ani si de aceea isi permite multe!!!!!!!!
  0
  2
  Raportează
 • postat de Roșca Mihail
  Joi, 19 Mai 2022 08:01
  109.166.133.***
  Vorbe de clacă Lumea este sătulă de promisiuni Este o rușine ca oamenii și în special pensionarii să moară de foame și să se sinucidă că nu au cu ce să își plătească facturile și medicamentele și alții să huzurească avînd tot felul de beneficii și pensii speciale Rușine Dacă se mai știe ce este aia
  1
  4
  Raportează
 • postat de CLANTA
  Miercuri, 18 Mai 2022 21:31
  46.97.176.***
  și ce vroiati sa spuna că vrea ??? haida deh...ne iau de proști ...si chiar ne meritam catalogarea. doar proștii tac și suportă !!! vin ele alegerile și poate se trezesc concitadinii noștri !
  1
  18
  Raportează
 • postat de Cristi
  Miercuri, 18 Mai 2022 15:52
  86.34.187.***
  Bietul de el, prezinta risc de prabusire, rugati-va sa ajunga la varsta de pensionare. Hai pe bune? nu vrem pensii speciale dar le sustinem, le incasam si le cheltuim.
  2
  19
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.