Acum știm de ce se face aeroport la Galați. Echipa din Braniștea vrea în Liga Campionilor!

Acum știm de ce se face aeroport la Galați. Echipa din Braniștea vrea în Liga Campionilor!
Astfel vor trece avioanele peste stadionul din comuna gălățeană
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Chiar nu înțelegeam graba cu care ni se oferă de ceva vreme informații despre aeroportul internațional care ar urma să fie ridicat la câțiva kilometri de reședința de județ. Acum știm și suntem nerăbdători.

Erau prea multe croaziere

Nu-i așa că zâmbiți de fiecare dată când citiți o știre, chiar și de câteva rânduri, despre aeroportul de la Galați sau din zona de sud-est a României, ca să nu se simtă lezați vecinii din Brăila? Obiectivul este inclus în Master Planul General de Transport al României, încă un motiv să nu credem că vom zbura în următorii zece ani din regiunea cuprinsă de ape. Dunărea, Siretul, Prutul și Brateșul așteaptă la rândul lor o nouă cale de transport, ca să se mai rărească și croazierele cu vapoare de lux de pe întinderile menționate. "Se face măcar Terminalul de Plecări, așadar e bine. O să fim și noi mai liniștite, fată, o să mai scăpăm de pescarii ăștia", i-ar fi șoptit bătrânul fluviu bălții Cătușa.

Vine și avizul

Autoritățile locale au anunțat zilele trecute că specialiștii din Capitală se înghesuie să dea aprobări, doar-doar o să credem că ne vom putea urni din acest colț de țară fără să ne mai folosim de mijloacele de transport pe care scrie cu litere de-o șchioapă "Transfer Aeroport". De la București vin răspunsuri verzi în privința expertizelor pentru condițiile de vânt și precipitații, orele totale de soare și ceață, structura solului și, colac peste pupăză, Autoritatea Aeronautică Civilă din România a ștampilat avizul cu privire la proiectul aeroportului internațional din zona Galați-Brăila. Care va fi la Braniștea, dacă nu se știa până acum.

Direct, spre Barcelona

De ce tocmai această localitate și de ce ar trebui să credem că teza e reală? Ei bine, se pare că echipa de fotbal Unirea Braniștea, preluată în vara anului trecut de câțiva sponsori care colaboraseră cu Oțelul Galați, ar dori să meargă până în Liga Campionilor, iar cu maxi-taxi sau autocarul ar fi deopotrivă obositor și costisitor. Formația din comuna aflată la nici 20 de kilometri de reședința de județ beneficiază de o mediatizare peste așteptările rigorilor de Liga a IV-a, iar pretențiile sunt maxime. "Intenționăm să promovăm an de an până în prima ligă și n-o să batem drumul până la București pentru a zbura în Champions League. Vrem să mergem direct de la Braniștea la Barcelona", s-au exprimat mai-marii clubului din județ.

Stan și Braniștea

Pamflet în versuri

PASTEL MIASMATIC de Submarin Cosorescu

Doi golani şi o golancă/ zbiară, scuipă şi fumează

pe bordură, n-au păsare/ de scandalizarea lumii,

mie mi se pune pata/ pe vizor... şi chiar acu mi-i

grijă să le dau buline/ pentru brâncă şi gălbează,

şi să chem veterinarul,/ să le umble la scrânteală,

să le-ndrepte creieraşul/ - mărunţelul, afumatul -

poate-ajung scălâmbăiaţii/ să-(şi) ia bacalaureatul

şi să plece-ntr-o structură/ goală, guvernamentală!

Doi golani şi o golancă/ se comportă pe bordură:

malaxează substantive/ multe, grele şi vulgare,

le azvârle la-ntâmplare,/ cred că vor scărmănătură

ceşti cu minţi subdezvoltate/ şi adânc mirositoare!

Care-s? n-ai alternativă-n/ ceastă rea adunătură:

otova-s la port şi vorbă,/ poţi să-i iei la întâmplare!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Alte glume despre aeroportul de la Braniștea

* Conducătorii Unirii Braniștea au un plan nemaivăzut. "Pe lângă faptul că vrem în Liga Campionilor, o să beneficiem și de o expunere fără precedent. Câtă vreme aeroportul internațional va fi la noi, cât stai la check-in, vei vedea și meciul de pe arena noastră. Ca să fie încărcare, că o să tot fie avioane pe aici, o să vorbim și cu FCSB-ul lui Gigi Becali, care încă nu are stadion propriu, să-și dispute jocurile de acasă la noi, lângă lanul de porumb", ne-au declarat, entuziasmați, șefii grupării locale.

* După construirea aeroportului, va fi ridicat și un stadion de fotbal în comuna-vedetă a Galațiului. Eventual, cu acoperiș retractabil, ca să poată ateriza de urgență avioanele cu probleme.

* Își mai pune cineva problema că municipiul Galați va pierde reședința județului după ce se vor întâmpla minunile de după Șendreni? Chestiunea este deja tranșată, sediul Prefecturii urmând să fie amenajat în cadrul Terminalului Sosiri. Jucați-o pe asta!

* După ce vom avea aeroport, e foarte posibil să ne fie aduși și piloți. Plus stewardese, ca să nu se plictisească. Dar nu băgăm mâna în foc. Am mai văzut și alte promisiuni neonorate.

Stadion cu Motor

Gălățenii, în gară din alt motiv

Colegii din celelalte pagini ale "Vieții libere" scriu că peste 2.000 de gălățeni au asistat la sosirea Trenului Regal în orașul nostru. Ar fi minunat ca acesta să fi fost motivul, dar noi am intrat în posesia unui zvon care merită toți banii: concitadinii s-au înghesuit în valea urbei, mai exact la Gara CFR, din cauza bârfei vehiculate în social-media că Guvernul Ciucă ar fi decis prin Ordonanță de Urgență să instituie gratuitatea la cursele cu trenul. "Fără minciuna asta, aveam emoții că n-o să vină nimeni la eveniment", a recunoscut unul dintre organizatori.

Guvernul Cioacă

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 7708 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Mai 2022 19:25