Drumul expres Galaţi - Brăila nu va fi, cel mai probabil, gata în decembrie 2023

Drumul expres Galaţi - Brăila nu va fi, cel mai probabil, gata în decembrie 2023
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Asociaţia Pro Infrastructură afirmă, într-o postare pe Facebook, că este extrem de dificil ca drumul expres Brăila - Galaţi să fie gata la timp, în decembrie 2023, "pentru că statul... stă". Autorităţile ar fi trebuit să facă exproprieri suplimentare, iar procedurile de mediu nu sunt încă finalizate.

"Antreprenorul (asocierea de firme SC SA & PE Construct SRL - Spedition UMB - Tehnostrade SRL - n.r.) s-a mişcat excelent acolo unde a putut, a lucrat şi noaptea. Cu toată mobilizarea, este extrem de dificil ca obiectivul să fie gata în decembrie 2023. De ce? Pentru că statul... stă. Ministerul trebuie să facă exproprieri suplimentare pentru mutarea reţelelor electrice aflate în mijlocul drumului, iar procedurile de mediu (pădurile din zona Siretului) sunt departe de a fi rezolvate", a transmis Pro Infrastructură.

Potrivit organizaţiei, este nevoie de cel puţin 18 luni de execuţie din momentul în care autorităţile eliberează complet terenul pentru constructor în sectorul neautorizat dinspre Galaţi, unde trebuie făcută o structură mai lungă de 1,6 km, care include viaducte peste complexul feroviar şi digul de protecţie, dar mai ales un pod peste râul Siret, cu o deschidere centrală de 130 de metri şi alte două secundare de câte 80 metri.

Contractul pentru drumul expres Brăila - Galaţi a fost semnat pe 15 aprilie 2021, pentru suma de 371 milioane de lei fără TVA. Ordinul de începere a lucrărilor a venit pe 1 iulie 2021, primele utilaje au intrat în teren la început de octombrie, iar autorizaţia de construire a fost emisă în decembrie 2021. Contractul prevede o perioadă de proiectare de 10 luni şi alte 24 de luni pentru execuţie.

Citit 3934 ori Ultima modificare Marți, 13 Decembrie 2022 00:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.