Prutul continuă să crească, Dunărea şi Siretul scad

Prutul continuă să crească, Dunărea şi Siretul scad
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Râul Prut - la cota de pericol, la Oancea *

Nici urmă de viitură pe Dunăre. Pe de altă parte, la ora 7 dimineaţa, Prutul a atins la Oancea cota de pericol, de 600 centimetri, având un debit de 455 de mc/s, iar fără noul dig permanent care protejează DN 26 de apele râului, la intrarea în comună, localitatea ar fi fost acum izolată de restul judeţului.

Pe teritoriul judeţului Galaţi, nu s-au înregistrat probleme deosebite cauzate de creşterea nivelului Prutului. Îndiguirile sunt monitorizate şi consolidate permanent.

Înaintea comunei Oancea există un nou dig permanent, construit din pământ şi înalt de 1,5 metri, lung de 480 de metri, şi care separă Drumul Naţional 26 Galaţi-Oancea de râul în creştere.

* În ultimele 24 de ore, Prutul a crescut cu 36 centimetri *

Dunărea avea sâmbătă dimineaţă o cotă de 656 centimetri şi un debit de 15.234 mc/s, iar Siretul la Şendreni avea 558 centimetri, cu doar 8 centimetri peste cota de atenţie.

Fluviul a scăzut cu 4 centimetri în ultimele 24 de ore, iar Siretul cu 29 de centimetri. Ambele cursuri de apă au debite în scădere în următoarele ore, în timp ce Prutul continuă să crească.

Citit 943 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.