Galaţiul, pe harta europeană a situaţiilor de urgenţă

Galaţiul, pe harta europeană a situaţiilor de urgenţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Echipa belgiană care a venit în ajutorul Galaţiului a primit mulţumirile şi felicitările comisarului UE pentru situaţii de urgenţă, Kristalinei Georgieva *

Galaţiul a fost, săptămâna trecută, un veritabil pol al ajutoarelor şi sprijinului UE pentru prevenirea şi combaterea efectelor inundaţiilor.

Dacă la începutul săptămânii au sosit să ne dea o mână de ajutor echipamente şi specialişti europeni, vineri am fost vizitaţi de însuşi comisarul european pentru situaţii de urgenţă Kristalina Georgieva.

La solicitarea României de sprijin internaţional prin intermediul mecanismului de apărare civilă internaţională, au răspuns prompt Belgia şi Austria.

Echipamentele ultramoderne - 21 de motopompe cu capacitatea cuprinsă între 60-150 metri cubi/h, 8 generatoare electrice cu puterea cuprinsă între 3,3-14 KW şi o instalaţie de purificare a apei cu o capacitate de 4.000 l/h – în valoare de 140 de mii de euro au ajutat Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi în lupta cu apele.

Militarii au fost instruiţi în privinţa exploatării şi întreţinerii modernelor echipamente de către o echipă de specialişti belgieni condusă de Francois Smets.

Belgianul declara că a auzit că în România sunt inundaţii catastrofale, motiv pentru care a venit să ajute: „Avem experienţă în sensul acesta, pentru că Belgia se află sub nivelul mării şi avem şi noi inundaţii”. În plus, pompele aduse au făcut faţă şi problemelor din Olanda.

Vineri, belgienii au primit mulţumirile şi felicitările Kristalinei Georgieva, comisar european pentru cooperare internaţională, ajutor umanitar şi răspuns la crize. Comisarul UE a vizitat punctele de lucru din Şantierul Naval Damen, unde îşi desfăşoară activitatea echipa belgiană.

După o scurtă întrevedere comisarul european le-a mulţumit specialiştilor belgieni pentru activitatea desfăşurată la Galaţi atât personal, cât şi public, în conferinţa de presă:

„Am fost foarte încântată să văd o echipă belgiană în acţiune aici, în Galaţi. O acţiune care este rapidă şi eficientă”, a declarat comisarul UE.

Citit 690 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.