Rutierii comunitari - stăpânii punctelor de penalizare

Rutierii comunitari - stăpânii punctelor de penalizare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu, încă nu a apărut hotărârea guvernamentală prin care poliţiştii rutieri comunitari să le poată aplica şoferilor incorecţi în trafic, pe lângă deja bine-cunoscutele amenzi, şi puncte de penalizare. Dar – Galaţi, ţine-te bine – nici mult nu mai e!

Conform declaraţiilor directorului Cristian Gâscă, deja începând din luna august, rutierii comunitari, conform noilor atribuţii care li se pregătesc la nivel ministerial, ar putea împărţi conducătorilor auto din urbe punctele de penalizare care pot lăsa pe banca de rezerve un şofer indisciplinat.

Nu uitaţi – cifra magică este 15, şi se compune din doi de 6 (ca de pildă circulaţia pe spaţiul interzis care separă sensurile de circulaţie sau parcarea autovehiculelor pe autostradă în alte locuri decât cele special amenajate şi semnalizate) şi un 3 (nerespectarea regulilor privind manevra de întoarcere, mersul înapoi, schimbarea benzii de circulaţie sau a direcţiei de mers, dacă prin aceasta s-a produs un accident din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale).

Simplu, ca lăsatul permisului acasă.

Citit 1275 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.