Constanța și Giurgiu: arbori doborâți, străzi inundate, mașini blocate în șuvoaie

Constanța și Giurgiu: arbori doborâți, străzi inundate, mașini blocate în șuvoaie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Case inundate, copaci smulși din rădăcină, străzi acoperite de ape și mașini blocate în șuvoaie, acestea sunt, potrivit Digi24.ro, urmările furtunilor care au lovit Constanța și Giurgiu.

Conform datelor oficiale, un cod portocaliu de ploi torențiale a fost emis la ora 03,38, în noaptea de duminică spre luni: vântul a suflat cu putere, cu 70 de km/h și au fost vizate mai multe localități, printre care Constanța, Năvodari, Ovidiu, Topraisar, Săcele și Bărăganu. Mai mulți copaci au fost smulși din pământ sau doborâți în Constanța, iar pompierii au avut peste 30 de solicitări. Două persoane au fost blocate într-o mașină, fiind înconjurate de apă.

Pe parcursul nopţii de duminică spre luni, și judeţul Giurgiu a fost sub atenţionare de cod portocaliu de vijelii cu viteze de până la 90 de kilometri la oră, descărcări electrice, grindină şi averse cu cantităţi de apă din ploi de 30 de litri pe metru pătrat. Pompierii au avut zeci de intervenții din cauza ploilor abundente și a vântului puternic și în județul Giurgiu.

„În urma ploilor abundente ce au căzut în ultimele ore şi a vântului puternic, echipajele ISU au fost solicitate să intervină pentru degajarea a patru copaci căzuţi pe cablurile de electricitate şi pe mai multe străzi din localitatea Vadu Lat, degajarea unui copac căzut pe partea carosabilă pe DJ 601, între localităţile Crevedia Mare şi Roata de Jos, degajarea unui copac căzut peste un autoturism, în localitatea Ghimpaţi", a declarat luni, presei, purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

A fost cod portocaliu de furtuni și în București și mai multe localități din județele Ilfov, Giurgiu și Călărași.

Vremea rea a provocat probleme în Capitală și în localitățile din jur, unde erau mai mulți copaci căzuți, care au avariat mașini și imobile. ISUBIF a intervenit pentru îndepărtarea acestora. La Bragadiru a căzut grindină de mari dimensiuni și curțile oamenilor s-au umplut de apă.

De asemenea, o furtună puternică a avut loc duminică și pe Autostrada Soarelui.

Citit 576 ori Ultima modificare Luni, 06 Iunie 2022 11:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.