Ceremonii militare și religioase pentru omagierea eroilor dorobanți (FOTO)

Ceremonii militare și religioase pentru omagierea eroilor dorobanți (FOTO)
Foto: Arhiepiscopia ”Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În zilele de 5 şi 6 iunie 2022, la Galaţi au avut loc o serie de activităţi cultural-artistice şi educative dedicate împlinirii a 150 de ani de la înfiinţarea Regimentului 11 Dorobanţi ”Siret”.

Evenimentul a fost organizat de Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei“, continuatorul istoriei și tradițiilor de luptă ale marii unități din cadrul Garnizoanei Galaţi, în colaborare cu autorităţile locale şi cu filiala gălăţeană a Asociaţiei Militarilor Veterani cu Dizabilităţi. Activităţile organizate cu acest prilej au cuprins ceremonii militare şi religioase, expoziții de pictură şi desen cu specific istoric, concert de muzică militară, expoziție de tehnică, armament și echipamente militare, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei ”Dunărea de Jos”. După ce duminică, 5 iunie, la monumentul Regimentului 11 Dorobanți „Siret” din zona superioară a falezei Dunării s-a desfăşurat un ceremonial militar şi religios în memoria eroilor acestui regiment, cu depuneri de coroane şi flori, luni, 6 iunie, manifestările comemorative au continuat la sediul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei“ din cadrul Garnizoanei Galaţi. După întâmpinarea oficialităţilor şi intonarea imnului naţional, a fost citit ordinul ministrului Apărării naţionale şi a fost oficiată slujba de Te Deum. 

”Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi la eveniment şi a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a apreciat devotamentul şi spiritul de sacrificiu pe care aceşti militari îl manifestă în toate misiunile în care sunt implicaţi. În semn de recunoştinţă şi respect pentru activitatea desfăşurată în slujba patriei şi a poporului, ierarhul Dunării de Jos a oferit câte două icoane, una pentru militarii din Garnizoana Galaţi şi una Şefului Statului Major al Forţelor Terestre”, a punctat pr. Rareș Bucur, din cadrul Arhiepiscopiei ”Dunărea de Jos”.

În continuare, a avut loc defilarea gărzii de onoare, în acordurile muzicii militare, dezvelirea plăcii comemorative din pavilionul A şi inaugurarea Sălii de tradiţii a unităţii.

În cadrul unităţii gălăţene, în această zi a porţilor deschise, militarii garnizoanei au realizat o prezentare demonstrativă a unor reconstituiri de luptă ale Regimentului 11 Dorobanţi ”Siret”. La final, ierarhul Dunării de Jos împreună cu oficialităţile prezente au vizitat şantierul de la noua biserică militară „Sfântul Mucenic Emilian de la Durostorum“ din cadrul Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei“ din Garnizoana Galaţi şi au fost binecuvântate lucrările realizate până în acest moment la acest edificiu. În decursul existenţei sale, Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei“ din cadrul Garnizoanei Galaţi a participat la numeroase operaţiuni militare, atât în ţară, cât şi în străinătate, ultima fiind cea din Afganistan, din perioada februarie - august 2019, din care toţi militarii gălăţeni s-au întors sănătoşi acasă.

Regimentul 11 Dorobanţi ”Siret” a fost o unitate de infanterie, de nivel tactic, din trupele permanente ale Armatei României, înființată în anul 1872 şi dislocată pe timp de pace în Garnizoana Galați.

Citit 1555 ori Ultima modificare Luni, 06 Iunie 2022 16:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.