Rutiera face sondaj de opinie

Rutiera face sondaj de opinie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Bebeluşii la control * 500 de chestionare pentru şoferii care circulă în judeţul Galaţi * Clubberii – „mirosiţi” cu dispozitivele anti-alcool *

Timp de o săptămână, poliţiile rutiere europene (organizate sub numele TISPOL) – deci şi Rutiera gălăţeană – desfăşoară acţiunea SEATBELT (centura de siguranţă). Vom fi opriţi, salutaţi şi felicitaţi sau amendaţi, după caz.

Dacă pentru felicitări nu garantăm – că dacă respecţi legea nu e musai să te bată nimeni pe spinare -, pentru sancţiuni băgăm mâna în foc.

Bebe cu centură

Subinspectorul Iulian Matei, Poliţia Rutieră Galaţi a declarat că în cadrul acţiunii va fi verificat şi dacă copiii sub trei ani sunt instalaţi în maşină, în scaunul special destinat transportului lor. De asemenea, în Galaţi vor fi împărţite 500 de chestionare - parte a unui sondaj de opinie naţional – privind modul în care şoferii folosesc centura de siguranţă. Conducătorii auto vor răspunde unor întrebări, iar poliţistul va completa răspunsurile.

Nu copiaţi la chestionar!

Care sunt întrebările din chestionar? Simplu: pe ce distanţă merge şoferul, ce vârstă are, ce vechime în condus, dacă pasagerii din maşina sa poartă sau nu centura de siguranţă.

100 de chestionare vor fi împărţite în oraşe, 100 în comune, 100 – pe drumuri naţionale, 100 – pe Drumuri Judeţene şi 100 – pe drumuri comunale.

Lângă club e o maşină. De Poliţie

Nu scăpăm nici de filtrele anti-alcool. Acestea vor fi active în principal noaptea, în apropierea cluburilor, unde se consumă în general băuturi. Vor fi însă filtre şi ziua, atât în oraş, cât şi în judeţ.

Citit 902 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.