Preotul cântăreţ

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Câştigătoarea Ligii InterCepis: Echipa de fotbal a Centrului Hispano-Roman din Coslada, “Rumanos Corredor-Torrejón”, a câştigat duminica  trecută Cupa Ligii InterCepis, învingând în meciul decisiv cu scorul de 2 la 1 selecţionata  Ucrainei.

* „Romania Mon amour”, în Italia: În perioada 22 – 25 iulie va avea loc prima ediţie al evenimentului cultural „Romania Mon amour” în cadrul Muzeului de Arheologie din oraşul Olbia, Italia.

* Angela Gheorghiu, apreciata de revista britanică Gramophone: Recenta evoluţie în „Traviata” de Verdi pe scena Operei Regale „Covent Garden” din Londra a compatrioatei noastre, soprana Angela Gheorghiu, a fost extrem de apreciată de celebra revistă britanică Gramophone, considerata a fi una dintre cele mai bune reviste de muzică clasică din lume.

„După ani de la senzaţia pe care a produs-o ca Violetta Valery, Angela Gheorghiu s-a întors pe scena celui mai mare triumf al său. Personajul ei este complet autentic; este o actriţă perfectă care te convinge şi are o voce sigură. Dacă există o Violetta mai bună astăzi, eu nu am văzut-o încă.” Autorul acestei cronici, Antony Craig, este un împătimit de operă, care merge la spectacolele de la „Covent Garden” de 48 de ani.

* Solidaritate italiană cu un muzicant român jefuit la Napoli: Aurel Şerban, muzicant român pe străzile oraşului Napoli care a rămas în urma unui furt fără acordeonul cu care-şi câştiga pâinea, va fi ajutat de autorităţile şi oamenii de bine din oraş, care vor organiza pe data de 22 iulie un „non-stop muzical”.

Scopul acţiunii este de a strânge banii necesari achiziţionării unui alt acordeon pentru Aurel, astfel încât acesta să poată cânta din nou pe străzile oraşului.

* Don Elvis concertează în Italia: Preotul catolic român Antoniu Petrescu, cunoscut sub numele de scena Don Elvis, a susţinut recent, împreună cu grupul său, în fata sugestivului local Les Folies din Avezzano - Italia, un concert de excepţie în deschiderea stagiunii de vară. Simpaticul preot artist, iubit în toată zona, a dorit să facă un cadou locuitorilor oraşului oferindu-le un pic de muzică americană, o antologie, de la blues la country, de la rock la gospel. Un alt concert la acelaşi local a fost stabilit pe data de 21 august.

* Film românesc premiat în Portugalia: Scurtmetrajul Colivia, în regia lui Adrian Sitaru, a fost distins cu Marele Premiu City of Vila do Conde al Festivalului Internaţional de Film de Scurtmetraj Vila do Conde din Portugalia.

Citit 921 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.